کد خبر : ٢٨٢٨٩
تاریخ انتشار : ١٣٩٧/٠۴/٢١

امضای سردار سلیمانی پای تهدید روحانی


نامه سردار سلیمانی خطاب به «رئیس‌جمهوری اسلامی ایران» معتبرسازی تهدید ایران بود و به همین دلیل هم جهان تهدید آقای روحانی را جدی گرفت.


امضای سردار سلیمانی پای تهدید روحانی

به گزارش پویش نیوز ، سعدالله زارعی در هفته نامه صبح صادق نوشت:

تهدید حجت‌الاسلام روحانی رئیس‌جمهور کشورمان به اینکه ممانعت از صدور نفت ایران به صادر نشدن نفت از سوی دیگران نیز منجر می‌شود، باید باورپذیر می‌شد و دشمن آن را «معتبر» تلقی می‌کرد؛ چرا که تهدید یک رئیس‌جمهور که درست یا نادرست در یک «جناح» و نه در اندازه ملی دیده می‌شود،‌ می‌توانست از سوی مخاطب یک اظهارنظر تبلیغاتی و گذرا تلقی شود، به خصوص اینکه پیشتر نیز از این نوع اظهارنظرها از سوی مقامات ارشد دولت ایران ابراز شده و در عمل به جایی نرسیده بود. در واقع نامه سردار سلیمانی خطاب به «رئیس‌جمهوری اسلامی ایران» معتبرسازی تهدید ایران بود و به همین دلیل هم جهان تهدید آقای روحانی را جدی گرفت. در این زمینه توجه به چند نکته ضرورت دارد: 

بیشتر بخوانید:

معنی نامه سردار سلیمانی به روحانی

1ـ مخاطب اصلی و مؤثر سخنان رئیس‌جمهورـ مبنی بر اینکه معنا ندارد نفت ایران صادر نشود و نفت منطقه صادر شودـ یک کشور بیشتر نبود؛ «عربستان سعودی». این کشور هم‌اینک روزانه حدود 5/8 میلیون بشکه نفت صادر می‌کند و در پی موضع دونالد ترامپ مبنی بر تلاش آمریکا برای قطع صادرات نفت ایران، ‌اعلام کرد، جای خالی ‌صادرات نفت ایران را پر می‌کند. هم‌اینک حدود 20 درصد از نفت عربستان از طریق خلیج‌فارس و حدود 80 درصد آن از طریق دریای سرخ صادر می‌شود. آقای روحانی وقتی از نفت منطقه سخن می‌گوید، ‌دقیقاً منظورش نفت عربستان است؛ چرا که حجم صادرات کشورهای دیگر در مقایسه با صادرات عربستان به اندازه‌ای نیست که مؤثر شمرده شود. عربستان سعودی از بدو پیروزی انقلاب تلاش کرد تا حد امکان یقه خود را در خلیج‌فارس از دست ایران جدا کند و لذا پایانه‌های نفتی خود را به سرعت و با هزینه بسیار و پذیرش مخاطرات آن به سواحل دریای سرخ منتقل کرد. امروز بخش زیادی از این سواحل نیز برای عربستان سعودی امنیت کافی ندارد و حتماً می‌توان گفت امنیت پایانه‌های نفتی عربستان در خلیج‌فارس به نسبت سامانه‌های نفتی آن در دریای سرخ وضع بهتری دارد. 

نامه سردار سلیمانی به آقای روحانی در جایگاه «رئیس‌جمهور» در واقع به عربستان، آمریکا و اروپا یادآور شد که هر قدم به سمت محدودسازی ایران در صادرات نفت در واقع برداشتن یک قدم به سمت خارج کردن عربستان از چرخه صادرات نفت و ایجاد بحران نفتی به خصوص برای اروپاست. در حقیقت گرفتن امنیت از صادرات نفت از ساحل عربستان در دریای سرخ نه تنها مانع افزایش صادرات نفت عربستان می‌شود؛ بلکه صادرات آن را از اندازه کنونی نیز کاهش می‌دهد. 

2ـ نامه سردار سلیمانی پر کردن دست رئیس‌جمهور حین مذاکره او با سه کشور اروپایی نیز به شمار می‌آید. اروپایی‌ها در حین اصرار تیم مذاکره‌کننده ایرانی مبنی بر، رفع موانع از مراودات بانکی بین ایران و اروپا این ابهام را مطرح می‌کردند، به فرض که بانک‌ها همراهی کنند، اما توقف صادرات نفت ایران که از سوی ترامپ دنبال می‌شود، مجوزهای بانکی را بی‌اثر می‌کند. نامه سردار سلیمانی به طرف‌های اروپایی یادآور شد که تحقق خواسته‌های آمریکا در منطقه آسان نیست و راه‌هایی برای خنثی کردن مطالبات غیر قانونی ترامپ وجود دارد. به همین دلیل پس از نامه، ‌مذاکرات بین چهار کشور تا حد زیادی از آن فضا خارج شد. حال نوبت تیم دیپلماسی ماست تا این پشتوانه را به «نقد اقتصادی» تبدیل کند. مبادا طرف اروپایی با این برداشت که ایران تحت هیچ شرایطی از برجام خارج نمی‌شود، از تن دادن به تعهدات خود در برجام طفره برود و در عمل اروپا نیز از آن خارج شود، در حالی که ایران همچنان به طور یکطرفه بار سنگین اجرای تعهدات خود را بر دوش داشته باشد. 

3ـ نامه سردار سلیمانی در عین حال دو نکته دیگر نیز داشت که متأسفانه سبب بروز برخی بگومگوها در بین بخشی از نیروهای دلسوز حزب‌اللهی شد.                                                  

لحن صمیمی نامه و اشاره به سوابق آقای «حسن روحانی» و تکریم مواضع اخیر ایشان که با واژه «دست‌بوسی» توأم گردید، سبب انتقاد بخشی از نیروهایی شد که به مواضع رئیس‌جمهور در یک جمع‌بندی و در مجموع اعتراض دارند و آنها را سبب بروز مشکلات کنونی در عرصه سیاست‌های داخلی و خارجی کشور به شمار می‌آورند. این نیروها معتقدند؛ «اسطوره جهاد و شهادت» ‌که اینک بر تارک منطقه می‌درخشد، نباید هزینه می‌شد. 

واقعیت این است که «نامه سردار سلیمانی به رئیس‌جمهوری» درواقع تلاشی بود برای برهم زدن نقشه دشمن ملت ایران که به دنبال استفاده از ابزار تحریم و تشدید فشار است. به یاد داشته باشیم که یکی از موضوعاتی که دشمن برای مؤثر واقع شدن فشارهای خارجی روی آن حساب کرده است، ایجاد دو دستگی در میان مسئولان بخش‌های مختلف کشور است. این موضوعی بود که در داخل نیز به آن دامن زده و میدان آن هر روز فراخ‌تر می‌شد. نامه سردار سلیمانی یکی از هدف‌گذاری‌های آمریکا را عقیم کرد و عملی به جز «لحن کاملاً صمیمانه» نمی‌توانست این فضا را منعکس کرده و آن هدف شیطانی را کور کند. وقتی سردار سلیمانی با همه عظمتش برای حل مشکلات مردم به میدان می‌آید، همان‌گونه عمل می‌کند که در موقع مشکلات بزرگ امنیتی منطقه عمل می‌کند؛ حضوری گرم، در خط مقدم و خاکسارانه. لذا نباید گمان کرد که قدردانی از موضعی انقلابی در هنگامه حساس حل مسئله و در حالی که دشمن تلاش می‌کند دولت ما را در کادری بسته و سردرگم به دام اندازد و به گوشه رینگ ببرد، معنایی به جز بن‌بست‌شکنی دارد، بله، سردار هر دستی که گرهی از کار این مردم بگشاید را می‌بوسد، کما اینکه هرکسی که درکی انقلابی دارد این موضع را درمی‌یابد و گرفتار وساوس نمی‌شود.

برچسب:

فرم ارسال نظر

ارسال نظر

نام:
آدرس ایمیل:
پیام:
    
عبارت امنیتی:

نظرات

موردی یافت نشد !
اخبار مرتبط
تصویر موجود نمیباشد
بیانیه پایانی سران اتحادیه عرب بدون نام بردن از ایران و جزایر سه‌گانه ایرانی

سی و دومین نشست سران اتحادیه عرب روز جمعه در شهر جده به کار خود پایان داد و در بیانیه پایانی بر خلاف دوره‌های قبلی، هیچ اشاره‌ای به نام ایران و جزایر سه گانه ایرانی نشده است.

تصویر موجود نمیباشد
ایران و عربستان در یک سال گذشته؛ از توافق در چین تا دیدار وزرای خارجه

توافق ایران و عربستان در ماه پایانی ۱۴۰۱ در چین برای از سرگیری روابط دیپلماتیک، در فروردین ماه امسال به دیدار رسمی وزرای خارجه دو کشور در پکن انجامید و بعد از تبادل هیأت‌های فنی به منظور بررسی روند بازگشایی اماکن دیپلماتیک، سفر روسای دستگاه‌های دیپلماسی به پایتخت‌ها نیز در دستورکار قرار دارد.

تصویر موجود نمیباشد
خطر بیخ گوش اسراییل است.

کارشناسان و تحلیلگران صهیونیست پس از هشدار اخیر جبهه مقاومت که به صورت شلیک تعداد محدودی راکت به سرزمین های اشغالی از جنوب و نواز غزه بود، متوجه واقعیت تاریک آینده خود شده اند.

تصویر موجود نمیباشد
خواستار برقراری روابط با ایران هستیم

وزیر خارجه اردن در گفت‌وگو با همتای ایرانی خود، تأکید کرد که اردن مانند همه کشورهای عربی، خواستار برقراری روابط با جمهوری اسلامی ایران بر مبنای اصل عدم مداخله در امور داخلی و همکاری است.

تصویر موجود نمیباشد
جنگ فناورانه امریکا و چین؛ این قسمت تیک‌تاک

چالش بر سر تیک‌تاک را باید بخشی از رقابت چین و امریکا برای تسلط بر فناوری‌های آینده دید که خود جبهه کلیدی در رقابت گسترده ژئوپلیتیک بین دو کشور است.

تصویر موجود نمیباشد
بازگشایی سفارت‌خانه‌ها در تهران و ریاض تا ۱۹ اردیبهشت

مدیرکل خلیج‌فارس وزارت امور خارجه گفت:براساس توافق قرار است که ظرف دوماه یعنی تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه سفارتخانه‌های دو کشور بازگشایی شوند و وزرای خارجه در این فاصله با یکدیگر دیدار می‌کنند.

تصویر موجود نمیباشد
گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و ژاپن

وزیر خارجه ژاپن در رایزنی تلفنی با همتای ایرانی از امیرعبداللهیان برای سفر به توکیو دعوت و دیدگاه این کشور برای کمک به تکمیل روند مذاکرات در وین را اعلام کرد.

تصویر موجود نمیباشد
چین بزرگترین چالش آمریکا برای قطع درآمد نفتی ایران

وزیر خارجه سابق آمریکا می‌نویسد: بزرگ‌ترین چالش آمریکا برای قطع درآمد نفتی ایران، چین بود که مدام تحریم‌های ما را زیر پا می‌گذاشت. من می‌خواستم چین را هم تحریم کنیم، اما جایگاه دلار به خطر می‌افتاد.

تصویر موجود نمیباشد
نابودی اسرائیل در حال تحقق است

کنگره بین‌المللی قدس شریف برگزار و در این مراسم با اشاره به لزوم‌ حمایت از مردم فلسطین، اقدامات جنایتکارانه اخیر رژیم صهیونیستی نشانگر ضعف آن‌ها در مقابله با رقیب عنوان شد.

تصویر موجود نمیباشد
مسئولیت جبهه انقلاب در 1402

با تحلیل درست جنگ ترکیبی جهانی با محوریت آمریکا علیه ایران در سال 1401 و به ویژه در اغتشاشات پاییزی،‌ می‌توان به اهمیت سال 1402 و تحولات و رویدادهای این سال پی برد.

تصویر موجود نمیباشد
چرایی تعلل عبدالحمید در موضع‌گیری درباره توافق ایران و عربستان

خطبه‌های اخیر مولوی عبدالحمید نشان داد که وی بدون توجه با عملکرد نظام همچنان در پی تخریب دستاوردها و سیاه‌نمایی علیه جمهوری اسلامی است.

تصویر موجود نمیباشد
عربستان و کویت تصمیم تل‌آویو درباره توسعه شهرک‌سازی را محکوم کردند

عربستان سعودی و کویت تصمیم رژیم صهیونیستی برای اعطای مجوز ساخت واحدهای جدید صهیونیست‌نشین در اراضی اشغالی فلسطین را محکوم کردند.

تصویر موجود نمیباشد
پوتین: روسیه و چین حامی نظم جهانی عادلانه هستند

رئیس جمهور روسیه با بیان اینکه سفر همتای چینی او به مسکو اهمیت ویژه همکاری دوجانبه را نشان می‌دهد، روابط این دو کشور را سنگ‌بنای ثبات منطقه‌ای و جهانی توصیف کرد.