محمد رضا بادله، مدیریت مجموعه گروه معماری هورمان:

رسانه به مثابه یک حلقه‌، میان متخصصان و جامعه است

افتخار این را داشتیم تا با یکی از متخصصان و مدیران توانمند کشورمان گفتگوی ویژه ای داشته باشیم؛ توجه شما را به مصاحبه اختصاصی با محمد رضا بادله، مدیریت مجموعه گروه معماری هورمان‌‌ جلب می‌ نماییم:

1402/8/20

بزرگترین مشکل معماران چیست، لطفا واکاوی و تحلیل نمایید.

مشکلات معماری در شهرهای ما ناشی از توسعه نامناسب آن‌ ها است. انفجار جمعیت در برخی از شهرها باعث شده است که شهرها برای جمعیت زیادی که در آن‌ ها سکونت کرده‌ اند، مناسب نباشند. این امر باعث تغییراتی در بافت شهری و نابسامانی ‌های بیشتری شده است. مدیران شهر و تصمیم گیرندگان نیز در این سال‌ ها مقصر بوده و باعث افزایش این به هم ریختگی شده‌ اند. همچنین، صنف ما نیز نگران این است که بتوانیم معماری را به سمتی هدایت کنیم که با ثبات و پایداری همراه باشد و همچنین معماری اصیل ایرانی نیز در آن جایگاهی داشته باشد، زیرا در بسیاری از موارد، معماری اصیل ایرانی به فراموشی سپرده شده است.

پیشنهادات و راهکارهای خود را برای رفع این مشکلات بیان کنید.

برای حل این مشکلات، نیازمند همفکری و همسویی بین چند سازمان هستیم. در بخش معماری و شهرسازی، مدیران باید اراده کنند تا شهرها را به سمت توسعه پایدار هدایت نمایند. نظر من این است که ابتدا یک همفکری بین شهرداری ‌ها، نظام مهندسی و کانون صنفی معماران هر چند وقت یکبار برگزار شود و از ایده ‌های آن‌ ها بهره‌ برداری شود. متأسفانه، شهرداری‌ ها از مسائل روز معماری به ‌طور قابل توجهی عقب‌ افتاده ‌اند و صنف معماران ، قدرت کافی را ندارند و همکاری میان آن‌ ها قطع شده است.

کیفیت مواد اولیه داخلی در حوزه ساختمان را چگونه ارزیابی می کنید؟

مواد ساختمانی به چند دسته تقسیم می ‌شوند. در بعضی موارد، مواد ساختمانی ایرانی بسیار با کیفیت ‌تر هستند و در بعضی موارد نیاز به توجه بیشتر به کیفیت دارند. در صنعت ساختمان، ۵۴ صنعت درگیر می باشد و این یک بازار بزرگ صنعتی است. اگر صنعت ساختمان به تعطیلی برسد، باعث بیکاری جمعیت زیادی می ‌شود. اگر این صنعت پویا و فعال شود، باعث کاهش نرخ بیکاری خواهد شد.

متأسفانه در حال حاضر، تولید در کشور ما توجیه ندارد و تولید کنندگان ما متأسفانه به سمت واردات متمایل شده‌ اند، که به تولید متریال بی‌ کیفیت منجر شده است. این وضعیت تولید متریال ناکیفیت در شرکت‌ هایی که در حوزه مسکن مهر فعالیت می‌ کنند، به دلیل تمرکز بر کاهش قیمت و بودجه‌ های محدود، به چشم می‌ خورد. در ضمن، پس از اتمام پروژه‌ های مسکن مهر، تولید این متریال نیز ادامه دارد. به همین دلیل، لزوم ساماندهی و ایجاد نظارت جدی در این حوزه احساس می ‌شود.

اگر جنابعالی وزیرصمت بودید چه اقداماتی را برای توسعه بیشتر در این حوزه انجام می دادید؟

در زمینه راه‌ و شهرسازی، اولین تلاش من برای جلوگیری از ساخت و سازهای بی ‌رویه در شهرهای بزرگ بود و تلاش می‌ کردم تا به ساماندهی این فعالیت‌ ها بپردازم. همچنین، یکی از دغدغه‌ های من در این حوزه، ساماندهی مناطق فرسوده و حفظ بافت‌ های ارزشمند شهرها است. این بافت‌ های قدیمی ارزشمندی هستند که اگر به سادگی تخریب شوند، یک فقدان بزرگ خواهد بود. بنابراین، در توسعه شهرهای جدید، باید سعی کنیم ساختمان‌ ها را به خوبی طراحی و از متریال و معماران با تجربه استفاده نمائیم.

یکی دیگر از دغدغه‌ های من، ساماندهی نماهای شهری است. نماهای ساختمانی در یک خیابان بسیار ناهماهنگ هستند و این باعث آلودگی بصری می ‌شود که تأثیراتی را بر روان خانواده ‌ها و در نهایت مسائل شخصی افراد دارد.

اهمیت رسانه  را در این حوزه چگونه بیان می کنید؟

رسانه نقش بسیار مهمی در این حوزه دارد. ابتدا در بخش خبرگزاری و سپس در بخش تحلیل و گزارش، باید از متخصصان معتبر استفاده شود تا اطلاعات موثقی به افراد ارائه شود. رسانه باید به عنوان یک حلقه‌ بین متخصصان و جامعه عمل کند تا از فاصله ‌ها جلوگیری شود. اگر رسانه وظایف خود را به درستی انجام دهد، می ‌توان به نتیجه‌ گیری و افزایش آگاهی عمومی در این زمینه رسید.

 

برچسب ها

محمدرضا بادله

مجموعه گروه معماری هورمان

جام جم البرز

ارسال پیام

نام و نام خانوادگی

پست الکترونیک

توضیحات

جام جم البرز

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به جام جم البرز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی و تولید "شرکت برنامه نویسی آتـــــرین "