مهندس علی جهانشاهلو، مدیرعامل گروه صنعتی ویستا پایش راد:

شرکت ‌های دانش‌بنیان، نقش مهمی در توسعه اقتصاد کشور دارند

افتخار این را داشتیم تا با یکی از متخصصان و مدیران توانمند کشورمان گفتگوی ویژه ای داشته باشیم؛ توجه شما را به مصاحبه اختصاصی با‌‌ مهندس علی جهانشاهلو، مدیرعامل گروه صنعتی ویستا پایش راد جلب می‌ نماییم:

1402/8/20

ضمن اشاره به فعالیتها و خدمات مجموعه صنعتی تحت مدیریتتان، نقش و رویکرد شرکتهای دانش بنیان در توسعه اقتصاد کشورها را واکاوی و تحلیل کنید.

مجموعه ما یک شرکت فناوری و دانش بنیان است که در زمینه ارائه خدمات مهندسی و ماشین‌ سازی در صنایع نیروگاهی، صنایع انرژی، نفت و گاز فعالیت می ‌کند.

شرکت ‌های دانش‌بنیان در سراسر جهان می ‌توانند نقش مهمی را در توسعه اقتصاد یک کشور ایفا کنند. به اندازه‌ای که اقتصاد پیچیده و جامع باشد، اهمیت فناوری و دانش در آن بیشتر خواهد بود. یکی از چالش‌ های اصلی صنایع بزرگ مانند نیروگاه و پتروشیمی، کاهش هزینه‌های نگهداری، تعمیر و تولید، افزایش تولید و همچنین پایداری در تولید است. نقش شرکت‌ هایی همچون ما، به کمک صنایع بزرگ مانند نیروگاه‌ ها برای بهبود پایداری تولید و کاهش هزینه‌ های بهره‌برداری و تولید آن ها می باشد.

با توجه به توضیحاتی که ارائه دادید، مجموعه شما از چه طریقی این خدمات را اجرایی می کند؟

ما این کار را به دو روش انجام می‌ دهیم. اولین روش، مهندسی معکوس و ساخت قطعات پیچیده است که در گذشته تنها از کشورهای اروپایی وارد می ‌شد. اما در حال حاضر، اکثر این قطعات را تیم‌ های فناوری و دانش‌ بنیان مدل‌ سازی و مهندسی معکوس نموده و در داخل کشور تولید می کنند. بخش دیگر کمکی که شرکت‌ های ما به صنعت ارائه می ‌دهند، در زمینه عیب‌ یابی تجهیزات حساس و مهم مانند توربین‌ های نیروگاهی و کمپرسورهای بزرگ صنعتی است. پس از چندین سال کارکرد، این تجهیزات دچار ارتعاش و لرزش می‌ شوند و همکاران ما در جهت رفع این مشکلات به عیب یابی تجهیزات صنعتی می پردازند، تقریبا مانند یک پزشک که برای درمان بیمار اقدام می‌ کند.

شناسایی دقیق عیب از ابتدا انجام می‌ شود و با برطرف کردن آن، از تحمیل هزینه‌ های سنگین بر صنعت و نیروگاه جلوگیری می ‌شود. یک عیب و ایراد کوچک اگر به موقع رسیدگی نشود، ممکن است منجر به پیامدهای بدتر و هزینه‌ های سنگین تر می شود. در شرکت ما، با شناسایی دقیق عیب و برطرف کردن آن، از تحمیل هزینه‌ های سنگین بر صنعت و نیروگاه جلوگیری می‌ کنیم.

در این زمینه چه پیشنهادات و مطالباتی دارید؟

در مسیر فعالیت ما که تولید قطعات با استفاده از مهندسی معکوس است، اولاً باید اجازه داده شود که شرکت‌ هایی که تولید داخلی انجام می ‌دهند و همچنین شرکت‌ های فناور که توانایی تولید قطعات را دارند، به جای هزینه‌ های بالا برای واردات قطعات، حمایت شوند. در کشور ما دانشجویان متخصص و فارغ‌ التحصیلان نخبه‌ ای وجود دارند که تلاش کرده‌ ایم تعداد زیادی از آن‌ها را گرد هم آوریم. به عنوان مدیر عامل یک مجموعه صنعتی، بزرگترین اقدام من در این مسیر این است که از نبوغ این افراد به صورت جمعی استفاده کنیم؛ بنابراین اهتمام ما بر این است که برای آنها انگیزه‌ بخش باشیم تا بتوانیم با هم به رشد و پیشرفت برسیم. ( رشد شخصی، رشد مجموعه، رشد ملی و صنعت کشور. ) انتظار داریم که از مجموعه‌ های فناور حمایت شود و برای مرتفع نمودن نیازهایی که در صنایع بزرگ وجود دارد، به مجموعه‌ های جوان اعتماد کرده و در کنار آن حمایت نیز انجام شود.

یکی دیگر از مشکلات ما نقدینگی است. قبل از تولید قطعات، نیاز به پژوهش و فناوری داریم و باید دانش لازم را کسب کنیم. این موضوع نیاز به هزینه دارد تا بتوانیم فرآیند تولید را تسریع نماییم و به تکنولوژی برتر جهان دست یابیم. ولی متأسفانه تسهیلاتی در اختیار شرکت‌ های دانش‌ بنیان قرار نمی گیرد.

 

برچسب ها

مهندس علی جهانشاهلو

گروه صنعتی ویستا پایش راد

جام جم البرز

ارسال پیام

نام و نام خانوادگی

پست الکترونیک

توضیحات

جام جم البرز

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به جام جم البرز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی و تولید "شرکت برنامه نویسی آتـــــرین "