دکتر سید محمد رضا حسینی شاد، موسس و مدیر داروخانه دکتر حسینی شاد:
1402/2/21
داروخانه، موسسه ای پزشکی است که با اخذ پروانه مخصوص از وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی تاسیس شده و با داشتن مسئول فنی واجد شرایط به ارائه خدمات دارویی و عرضه دارو، شیر خشک و مکمل های غذایی رژیمی ،غذاهای کمکی شیرخواران و لوازم مصرفی پزشکی و فرآورده های آرایشی و بهداشتی مجاز مبادرت می نماید. در همین رابطه روزنامه جامجم البرز با دکتر سید محمدرضا حسینی شاد، موسس و مدیر متخصص و زبده داروخانه دکتر حسینی شاد گفتگویی اختصاصی انجام داده است که از منظر خوانندگان عزیز می گذرد:
در حال حاضر چه مشکلاتی در بخش صنعت دارو، توزیع و تولید وجود دارد؟
صنعت دارو در کشور ما از آن جایی که دسترسی به مواد اولیه وجود ندارد، در نتیجه تولید داروی کمتری صورت می گیرد، که این موضوع منجر به توزیع نامناسب اکثر اقلام دارویی در سطح داروخانه ها گردیده است. این چالش برای بیماران مشکل ساز شده است. تنها ۲ الی ۳ شرکت وجود دارند که مواد اولیه خود را از کشورهای خارجی تامین و توزیع می کنند که برایشان بازخورد بهتری دارد. و بیماران میل بیشتری به استفاده از این داروها نسبت به داروهایی که صرفا ایرانی هستند، دارند. چنانچه مواد اولیه را در کشور تخصیص دهند تا با قیمتی ارزان تر عرضه شود در این صورت موفق به تولید مواد اولیه با کیفیت خواهند شد و داروی تولید شده به طور قطع یقین، داروی با کیفیتی خواهد بود.
یکی دیگر از مشکلات ما حضور افراد غیر داروساز در چرخه درمان است. نکته دیگر مالیات های سنگین و نامتعارفی است که از داروخانه ها دریافت می شود. هزینه های پروانه تاسیس داروخانه نیز بسیار افزایش یافته است. این موضوع موجب افزایش فساد در میان داروخانه ها، پزشکان و منشی ها می شود که به طور کلی به زیان بیماران تمام می شود.
در رابطه با سبد دارویی و بیمه با چه مشکلاتی رو به رو هستید؟
به علت کمبود دارو، سبد دارویی به گونه ای تحمیل می شود. شرکت های دارویی عنوان می کنند که در کنار تعداد داروهای درخواستی، حتما باید یک درصد خاصی از آنها خریداری نماییم که این روند، موجب انباشته شدن و هدر رفتن سرمایه داروساز خواهد شد. زنجیره توزیعی داروها به هیچ عنوان به شیوه صحیح انجام نمی پذیرد و کمبود دارو موجب توزیع سبدی دارو و درنتیجه توزیع نامناسب را به دنبال دارد. دارو به داروخانه های دولتی و بیمارستانی تحت نظر دولت نسبت به داروخانه های بخش خصوصی با سهولت بیشتری عرضه می شود.
متاسفانه مشکلات بیمه ها سالیان سال است که گریبان گیرمان شده است، این در حالی است که پرداخت به موقع ندارند و کسوراتی که می زنند حساب شده نمی باشد. قرار بر این بوده است که بلافاصله پس از تحویل نسخه بیمار، ۶۰ درصد بیمه را به ما پرداخت نمایند، اما در واقع این گونه نیست. قانونی مصوب شده است که طی ۲ ماه باید با داروخانه ها تسویه شود اما این فرایند بین ۷ الی ۸ ماه به طول می انجامد که این موضوع موجب تضرر به دارو ساز می شود. برخی از داروخانه ها اکثر داروهای مکمل را به صورت اینترنتی به فروش می رسانند، در صورتی که این داروها باید تحت نظر داروساز استفاده شود، زیرا ممکن است که تداخلات مشکل ساز برای فرد ایجاد شود.
نقش رسانه را در این حوزه چگونه ارزیابی می کنید؟
رسانه در واقع دیدگاهی است که جمعیت کثیری از مردم به آن تعلق دارند و باعث آگاهی بخشی به آحاد جامعه می شود. درنتیجه نقش بسیار پررنگی را در چرخه صحیح درمان و دارو ایفا می نماید.