اخبار ویژه
  • پیشنهاد سردبیر
  • آرامش جمعه ها در منطقه گردشگری باغستان
    رسول فلاح پور، دبیر تحریریه جام جم البرز
    آرامش جمعه ها در منطقه گردشگری باغستان
    اربعین مقدمه ای بر جهانی شدن
    علی ارجمند عین الدین
    اربعین مقدمه ای بر جهانی شدن
    مطالب مرتبط

  • آموزش و پرورش نباید دانش آموزان را به کتب درسی محدود کند

    منصوره فاضل، مدیر مجتمع آموزشی پژوهش:

    1402/2/24

    نقش حیاتی آموزش در یک زندگی مولد و خوب غیر‌قابل انکار می باشد. آموزش ارزش و تعالی زندگی فردی و اجتماعی را بهبود می بخشد و درک و فهم جوانان و نوجوانان را افزایش می دهد. در همین رابطه روزنامه جام‌جم البرز با منصوره فاضل، مدیر توانمند و فرهیخته مجتمع آموزشی پژوهش گفتگویی اختصاصی انجام داده است که ماحصل آن را در ذیل می خوانید:

    در خصوص مشکلات و دغدغه های مربوط به بخش آموزش توضیح فرمایید .

    مشکلات موجود در این زمینه بسیار زیاد است اما آنچه از نظر بنده، اهم مشکلات می باشد، مربوط به مسائل انگیزشی دانش آموزان است. در حال حاضر مسائل دیگری نیز وجود دارد که دانش آموزان به آنها بیشتر از تحصیل و آموزش گرایش دارند. بنابراین اگر موفق شویم که بحث آموزش به دانش آموزان را به گونه ای رواج دهیم که نسبت به بسیاری از فعالیت های کلیشه ای از اهمیت بیشتری برخوردار باشد، بسیار بهتر است. در حال حاضر، دروسی تدریس می شود که شاید دانش آموزان هیچ نیازی به آن پیدا نکنند، که این موضوع موجب از بین بردن انگیزه دانش آموزان خواهد شد. در این راستا با توجه به تغییر و تحولات روز دنیا می توانیم آموزش هایی را فراهم آوریم که موجب افزایش انگیزه آنها شود. چه بسا آموزش های زیادی، خارج از مدرسه تدریس می شود و دانش آموزان نیز با عشق و علاقه به آن پرداخته و آن را ادامه می دهند. هرساله به میزان هوش و توانمندی بچه ها افزوده می شود که این هوش و استعداد در مدرسه به هدر می رود.

    با توجه به تجربیاتی که طی سال های فعالیت خود داشته اید، چه راهکارها و پیشنهاداتی را در جهت توسعه و پیشرفت آموزش دارید؟

    اینجانب از آموزش و پرورش سایر کشورها نیز بازدید داشته ام و یکی از راهکارهایی که می شود برای دانش آموزان در نظر گرفت، تفویض اختیار به مدیران مدرسه است‌‌، تا بتوانند در بعضی مسائل تصمیم گیرنده بوده و سر فصل های برخی از دروس را خودشان مشخص کنند. در مدرسه مشکلاتی از جمله: کمبود امکانات و فضا وجود دارد که رغبت دانش آموز را نسبت به مدرسه کاهش می دهد. همواره در آموزش و پرورش به مسائل کلی می پردازیم، اگر وزاتخانه در بحث آموزش بچه ها تغییر و نگرش انجام دهد، تاثیرات مثبت و فراوانی را مشاهده خواهد نمود. در همین راستا از آموزش و پرورش تقاضا داریم که فضای بیشتری را در اختیار مدیران مدرسه قرار دهند، یعنی مدیران مدارس حق انتخاب یک سری دروس را داشته و در آن حیطه اختیاری عمل کنند،به عنوان مثال بنده اگر این اختیار را داشته باشم یکی از آیتم هایی که می توانم برای بچه ها تعیین کنم بجای درسی که به آن علاقه مند نیستند آیتم بازیگری و فیلم و نمایش است.

    آموزش و پرورش از چه طریقی می تواند در راستای پیشبرد اهداف و تعلیم دانش آموزان عمل کند؟

    به طور کلی آموزش و پرورش نباید دانش آموزان را تنها به کتب درسی محدود نماید، بلکه باید برای آنان استعداد یابی نیز قرار دهد‌، مانند کلاس موسیقی. زمانی که بنده به کشور ژاپن و به مدرسه آنان مراجعه کردم، دانش آموزان همانند کلاس درس نشسته و استاد در حال آموزش آلات موسیقی به آنان بود، یا مثلا سالنی که در آن جا قرار داشت و بچه ها سرود و نمایشی را با مربی و امکانات فوق العاده اجرا می کردند. دانش آموزان خوب و توانمندی وجود دارند که در رشته های سخت تحصیل کرده و در آخر به دلیل نبود شغل، ناخن کار شده اند. متاسفانه آموزش و پرورش حتی فضای صحبت کردن برای ما نمی گذارد.

    و از جمله پیش آمده است، که در مکان های اظهار نظر مدیران که قصد صحبت داشتیم با ما برخورد کردند.

    به عنوان مثال اگر ورزش که طرفداران زیادی دارد را به جای دروس بی فایده قرار دهیم بسیار بهتر است.  بنده از آموزش و پرورش فنلاند که بهترین آموزش دنیا را دارد  و همچنین ایتالیا و... بازدید داشته ام. مثلا فنلاند به این دلیل بهترین است که آموزش ها در مقطع ابتدایی همه عملی می باشد. و این فشار و سختی در مقاطع دبیرستان به آن دلیل که جزو علاقه مندی آنهاست، دیگر به چشم نمی آید.

     

    برچسب ها

    منصوره فاضل

    مجتمع آموزشی پژوهش

    جام جم البرز

    ارسال پیام

    نام و نام خانوادگی

    پست الکترونیک

    توضیحات

    جام جم البرز

    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به جام جم البرز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

    طراحی و تولید "شرکت برنامه نویسی آتـــــرین "