تست

معماری سنتی نباید از بین برود

1401/496888

امیر حسین حسنی

1401/11/20

از دیرباز تا کنون معماری ایران دستخوش تحولات چشمگیری شده است. معماری ایران تا پیش از
 دوره ی قاجار روندی  پیوسته را طی می کرده است و ویژگی هایی نظیر مردم واری، پرهیز از بیهودگی، توجه به درون و ... را به همراه داشته است. آغاز ارتباطات با غرب از اواسط دوره ی قاجار موجب شکل گیری سبک هایی متأثر از معماری اروپا من جمله سبک نئوکلاسیک در این دوران شد.
ساختمان ها ظاهرا از عناصر مشابه به معماری کلاسیک استفاده می کنند تا در آن طبقه بندی قرار بگیرند، اما چنین امری اتفاق نیفتاده است و آنچه به چشم دیده می شود برداشت اصیلی از کلاسیک و نئوکلاسیک غرب نیست. در واقع گرایش مذکور هیچ نسبتی با اصول کلاسیک و نئوکلاسیک در ایران ندارد(نسبت از حیث تناسب شکلی، اجرایی، زیبایی و شیوه ی زندگی). به بیان دیگر گرایش موسوم به گرایش رومی خاستگاه کالایی دارد و رواج فرهنگ مد در معماری را آشکار می کند، به این معنی که با نگاهی به ساختمان های ساخته شده در فضاهای شهری گاه حس می شود که این بناها از سیاق و سبکی پیروی می کنند که احتمال دارد سالیان آینده باب میل نباشند و همین عمر کوتاه و ناپایدار بودن و تبدیل حس مطلوب به حس نامطلوب در مدت زمان کوتاه نشانگر تبعیت از مد چنین بناهایی در مقطعی از زمان است.
معماری سنتی عبارت است از آن گونه معماری که اولا بار فرهنگی خاصی داشته باشد و ثانیا در طول زمان دست به دست شده و از نسلی به نسل دیگر رسیده باشد. معماری سنتی با امر قدسی مرتبط و
 گونه ای معماری با ارزش و بامعناست. برای پدید آوردن بنایی، یعنی معماری که امر قدسی در آن حضور دارد، به معمار سنتی نیاز است؛ کسی که پیشه ی خود را مقدس می داند و جایگاه خویش را در سلسله ای قدسی می بیند که از طریق آن به معمار جهان متصل می شود.    
نماهای رومی که وارد معماری ایرانی شده اند، بافت سنتی و حس خوبی که مردم در خانه های قدیمی کسب می کردند، با ساخت ساختمان های جدید معماری از بین رفته و باعث یک سبک زندگی جدید شده است. کشور ایران تاریخچه بسیار غنی دارد، باید این معماری به صورتی وارد شود که آسیبی به معماری سنتی ما وارد نشود، نباید معماری سنتی از بین برود و نمای شهری ما تغییر کند. باید هر معماری متناسب با نیاز و فرهنگ آن جامعه طراحی و تعریف شود و در همه بافت شهرها نباید این معماری اجرا شود. معماری سنتی یزد بسیار غنی است و خیلی متفاوت با معماری تهران می باشد، اما معماری معاصرامروزه در همه شهرها یکسان است.

 

برچسب ها

??? ?? ?????

ارسال پیام

نام و نام خانوادگی

پست الکترونیک

توضیحات

جام جم البرز

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به جام جم البرز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی و تولید "شرکت برنامه نویسی آتـــــرین "