96/298
امیر حسین حسنی
1400/1/5
اولین بنگاه برق رسانی در شهر کرج به نام بنگاه سعادت در سال 1328 در محله کلاک خیابان برق فعلی شروع به فعالیت نمود که با توجه به محدودیت و پراکندگی جمعیت شهر کرج تعداد کمی انشعاب به صورت لامپ شمار توسط بنگاه مذکور به ساکنین شرق شهر کرج واگذار و در سال 1335 با تاسیس شرکت جهان چیت توسط مرحوم فاتح یزدی اقدام به واگذاری تعدادی انشعاب نیز توسط شرکت مذکور به ساکنین غرب کرج گردید که در سال 1342 با تفویض مسئولیت برق رسانی به شهرداری ها، شهرداری کرج تأسیسات موجود را از بنگاه سعادت و شرکت جهان چیت تحویل و اقدام به فروش انشعاب و تامین روشنایی معابر نمود که در سال 1345 این وظیفه به برق تهران محول گردید و با نصب دو دستگاه ژنراتور دیزلی کاتر پیلار هر یک به قدرت 100 کیلوولت و دو دستگاه ژنراتور دویتز 60 کیلوواتی در ساختمان فعلی منطقه برق شرق کرج عملیات تامین برق ساکنین شهر کرج آغاز و پس از آن به مرور زمان با تجهیز پست 63 کیلوولت کمال آباد و احداث خطوط فشار متوسط ، ژنراتورهای دیزلی جمع آوری و تامین برق از طریق شبکه سراسری آغاز گردید. برای آشنایی بیشتر با حوزه فعالیت شرکت توزیع نیروی برق استان البرز گفت و گویی را ناصر اسکندری مدیرعامل این شرکت ترتیب دادیم که خواندن آن خالی از لطف نیست:
برای آشنایی بیشتر خوانندگان روزنامه این شرکت را معرفی نموده و حوزه فعالیت آن را توضیح دهید:
شرکت توزیع نیروی برق غرب استان تهران در سال 1372 و در چـارچوب سیاست خصوصی سازی که نشأت گرفته از بند شش قانون برنامه اول توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دولت جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان «کاهش بار مالی هزینه های دولت از طریق انتقال پاره ای از وظایف موجود به بخش غیردولتی» است تشکیل و بر اساس بند 4 ماده واحده قانون استقلال شرکت های توزیع از مراکز استانها مصوب 1384 مجلس شورای اسلامی در تاریخ 15/08/86 از بدنه شرکت برق منطقه ای تهران جدا شده و مستقلا زیر نظر شرکت توانیر وظائف مربوط به توزیع نیروی برق شامل انجام تمامی خدمات فـنی، اداری و مالی مورد نیاز متقاضیان و مشترکین برق را در حوزه عملکرد شرکت انجام می دهد.
کمی هم در مورد سابقه کاری خودتان بگوئید:
کارمند صنعت برق کشور هستم. 28 سال سابقه خدمت در صنعت برق را دارم. در تمام مقاطع درسی رشته برق قدرت تحصیل کردم و قبل از اینجا نیز مدیرعامل برق منطقه ای، مدیرعامل توزیع در استان دیگری بودم، عضو هیئت مدیره در استان دیگری بودم و همزمان که در این صنعت هستم تدریس در دانشگاه هم دارم و در بسیاری از کمیته های ملی صنعت برق هم عضویت داشته و فعالیت دارم.
سال 95 چگونه گذشته و عملکرد این شرکت را در سال گذشته چگونه ارزیابی می کنید؟
در این صنعت سال 95 از جهاتی سال خیلی خوبی بود به این خاطر که ما در صنعت برق توانستیم شاخص های زیادی را بهبود بخشیم و از جهاتی هم سال سختی بود چون همکاران ما با تلاش بسیار مضاعفی کار کردند. استان البرز استانی است که در حال توسعه است و از نظر زیرساخت ها ضعف های بسیاری جدی دارد. در سال 95 ضمن اینکه ضعف های گذشته را باید جبران می کردیم باید برای توسعه و رشد هم جوابگو بودیم. خوشبختانه کارهای بزرگی در استان انجام شد و اکنون به بیش از یک میلیون و دویست و چهل و سه هزار مشترک خدمات ارائه می دهیم.
بیش از 12500 کیلومتر طول شبکه خدمات رسانی به مردم فهیم استان بوده و بیش از 15600 پست برق وجود دارد که خدمات رسانی از طریق این پست ها انجام می شود. از اقدامات ارزنده در راستای اصلاح شاخص ها کاهش خاموشی بوده که میانگین خاموشی به ازای هر مشترک را به عنوان یک شاخص قرار دادیم این عدد در سال 90، 900 دقیقه بود و در سال 95 به 314 دقیقه کاهش دادیم.
انرژی توزیع نشده به علت خاموشی ها در سال 90، 6 کیلو وات ساعت بوده که در سال 95 به 2.75 کیلو وات ساعت کاهش پیدا کرده و بحث تکرار خاموشی ها، این بحث در سال 90 عددش 7 بوده که در سال 95 به 4 کاهش پیدا کرده است. امید است با طرح جهادی کاهش تلفات در بحث برق های غیر مجاز در استان سازمان دهی کنیم. در بخش تلفات میانگین مصرف در استان از میانگین کشور و دنیا بیشتر است. رشد مصرف انرژی در دنیا حدود عدد 3% بوده و این عدد در ایران 7 می باشد و در استان نیز به عدد 8 رسیده است از این رو هزینه و توجه بیشتری را می طلبد. شاخص دیگر میانگین واگذاری انشعاب است که این عدد در سال 91، 79 روز زمان می برد که اکنون این عدد را به 5.4 روز رساندیم. این عدد برای مشترکینی است که نیاز به تاسیسات جدید ندارند دو روزه انجام می شود. توسعه نیروگاه های مقیاس کوچک در استان که بر اساس تقاضای سرمایه گذاران محترم هدایت می شود از برنامه های دیگر می باشد. تا به امروز 23 توافق نامه عسلویه برای استان دایر کردیم، 16 مجوز احداث داریم و 8 مورد از آن در حال احداث بوده و 2 مورد به بهره برداری رسیده و از کارهای ارزنده دیگر توسعه انرژی خورشیدی است که ما در حال حاضر 4 باب مسجد را با 8 کیلو وات انرژی خورشید تجهیز کردیم، 5 باب مدرسه برای هر کدام 5 کیلو وات نصب کردیم و نصب در 14 مورد از خانه های مسکونی استانداری البرز به عنوان اولین سازمان دولتی با 10 کیلووات مورد بهره برداری قرار گرفت. از کارهای دیگر چابکسازی شرکت و اصلاح فرآیندهای استان بود که این فرآیند ها با استانداردهای جهانی تحلیل و اصلاح شد. در اصل با یک متد جدید که ابداع بنده است مورد آنالیز و ارزیابی قرار گرفت. برگزاری کنفرانس شبکه های توزیع برق کشور که با حضور 2000 نفر از اساتید و برجستگان این رشته برگزار شد از دیگر فعالیت های شاخص این شرکت به شمار می رود.
چه برنامه هایی را برای سال جدید پیش بینی کرده اید؟
دو موضوع برای سال 96 داریم یکی از اهداف عملکرد اقتصادی است که تمامی قسمت های تمام شده را در همه زمینه ها به طور منطقی و جدی مورد بررسی قرار دهیم و در بخش اتلاف انرژی کاهش بهینه بدهیم و برای ارائه خدمات از تیم های متخصص در همه زمینه ها استفاده نمائیم و کنتورهای محل سکونت مردم را هوشمند نماییم.
مهمترین مشکلات صنعت برق در استان چیست؟
یکی از مشکلات در این استان استفاده از برق به صورت غیرمجاز است که بدون هماهنگی استفاده می کنند و اختلالاتی را در شبکه ایجاد می کند و هیچ بهایی هم به خزانه کشور واریز نمی شود.
وصول بدهی های معوقه بهای برق مصرفی بیش از 90 میلیارد تومان است و سرقت تجهیزات نیز با کمک عزیزان نیروی انتظامی و دستگاه قضایی کاهش پیدا کرده است.
رسانه ها چگونه می توانند کمک حال شرکت باشند؟
هر چقدر مشترکین اطلاعات بیشتری از شرکت داشته باشند به طور حتم انتظارات شان منطقی تر خواهد بود و رسانه ها در این مسیر می توانند کمک بسیار بزرگی خواهد بود. انعکاس قوانین و مقررات نیز نیازها و خواسته های مشترکین را رفع نموده و بهره مندی از سامانه های انتقال نظرات نیز می تواند نقش موثرتری در این راستا باشد.