1398/266681
امیر حسین حسنی
1400/1/5
سرزمین ایران هزاران سال مهد فرهنگ وتمدن بوده است . مردان و زنان این کهن دیار با عشق ، فرهنگ...
جام جم البرز : سرزمین ایران هزاران سال مهد فرهنگ وتمدن بوده است . مردان و زنان این کهن دیار با عشق ، فرهنگ ، واندیشه پاک خود زمینه ساز تحولات عمیق در جامعه ایرانی وجهانی بوده اند . شعر و ادب ناب پارسی در افکار و آثار متفکران شرقی وغربی نمودی آشکار دارد. هرچند درحال حاضر جایگاه شعروادبیات ایران نتواسته است نقش تمدن ساز خود را بروز دهد اما ورود شاعران و نویسندگان جوان درحوزه شعر وادبیات پارسی پیام آور آینده ای روشن وامیدوارکننده در این بخش خواهدبود . جام جم البرز در راستای حمایت از فرهنگ و هنرایرانی گفتگویی با فاطمه یزدی شاعر جوان کشورمان انجام داده که ماحصل آن را در ذیل می خوانید :
در مورد مجموعه شعر منتشر شده خود بگویید؟
احتمالاً عشق ،یک عاشقانه آرام با چاشنی زندگی است که گاه شیرین است و گاه تلخ؛ در این کتاب به عنوان اولین تجربه در حوزه شعر سعی کرده ام از عشق بنویسم؛روایتی شعرگونه از آدمهای سر در گم امروز که هرکدام درک متفاوتی از عشق دارند. به نظر من عشق، گمشده و از یاد رفته انسان امروز است. همه ما در طول زندگی خود به نوعی عشق را تجربه کردهایم ،اما به واقع آن را نمیشناسیم؛ همیشه با خودم فکر می کنم اگر عشق را پیدا کنیم، خودِ گم کرده مان را هم پیدا می کنیم.
از نحوه ورود خود به دنیای شعر بگویید ؟
از دوران نوجوانی برای خودم گاهی می نوشتم ،چند سال بعد کتابی خواندم به اسم کلیدهای خوشبختی که یک جمله آن مسیر زندگیام را تغییر داد: "زمانی را که میخواهید صرف تراشیدن مداد کنید، صرف نوشتن کنید ." این جمله، جرقه نوشتن یک رمان بلند شد .همان موقع ها بود که تصمیم گرفتم، نوشتن را اصولی دنبال کنم ،در کارگاه داستاننویسی حوزه هنری شرکت کردم و چندین داستان کوتاه هم نوشتم .بعدها مسیر نوشتن من از داستان به شعر سپید تغییر کرد و حاصل آن مجموعه شعر "احتمالاً عشق" است که دو سال پیش منتشر شد. در حوزه شعر خودم را آماتور می دانم و این را هم میدانم که هنوز راه زیادی مانده تا حرفهای شوم .
و برای حرفه ای شدن چه برنامه هایی دارید؟
مطالعه زیاد، کمک گرفتن از اساتید و مهم تر از همه این ها تلاش و تمرین.
گفتید مطالعه،بیشتر چه کتاب هایی می خوانید و برای رشد فرهنگ کتابخوانی در جامعه چه پیشنهادی دارید ؟
به ادبیات داستانی علاقه زیادی دارم و با خواندن آثار نویسندگان بزرگی مانند :کافکا ،مارکز ،چخوف، موراکامی و ... وارد دنیایی خیالی میشوم که در افکارم تاثیر مثبت و عمیقی دارد .در حوزه شعر کهن به مولانا، سعدی و حافظ علاقه زیادی دارم؛ از شاعران معاصر ،شهریار و سهراب را دوست دارم و از خواندن شعرهای گروس عبدالملکیان و حسین صفا به وجد میآیم.
در رابطه با کتاب خواندن هر چه بگویم شعار می شود، چون شعار را دوست ندارم میگویم: همان طور که رودخانه سنگهای سخت را جلا می دهد، کتاب هم اندیشه را صیقل می دهد.
کلام آخر؟
از شما و روزنامه جام جم البرز که به فرهنگ عمومی جامعه و شاعران جوان اهمیت می دهد تشکر می کنم.