خبرنگار جام جم البرز: در جهان معاصر که موسوم به «عصر اطلاعات و ارتباطات» است، هجمة ورود رسانه ها و بالاخص رایانه و بازی های الکترونیک به نهاد خانواده، یکی از چالش برانگیزترین موضوعات حال حاضر می باشد.

هجمة برخی بازی های خشن و مخرب رایانه ای در ایران

1398/276806

امیر حسین حسنی

1400/1/5

خبرنگار جام جم البرز: در جهان معاصر که موسوم به «عصر اطلاعات و ارتباطات» است، هجمة ورود رسانه ها و بالاخص رایانه و بازی های الکترونیک به نهاد خانواده، یکی از چالش برانگیزترین موضوعات حال حاضر می باشد.

امروزه دسترسی کودکان و قشر نوجوان به بازی‌های الکترونیکی به راحتی امکان پذیر است و تعداد سایت‌های اینترنتی ارائه دهندة خدمات بازی های آنلاین،  روز به روز در حال افزایش است؛ در حالی که اکثر والدین نسبت به خطرات استفاده از برخی از این بازی‌ها بی‌اطلاع هستند.
 هرچند از منظر برخی از کارشناسان، بازی¬های رایانه ای می تواند اثرات مثبتی مانند تکامل شخصیت و رفتار، پرورش استعدادها، افزایش بهرة هوشی، ایجاد خلاقیت، پرورش تمرکز و دقت و ... را به همراه داشته باشند؛ اما متأسفانه برخی از این بازی ها حاوی موضوعاتی نظیر خشونت، مسائل غیراخلاقی، تعاملات جنسی، شیطان پرستی، مسلمان کُشی، نسل کُشی و ... می باشند و سبب ایجاد حس پرخاشگری،  انزوا طلبی،  افت تحصیلی و... در شخص می شوند و نوجوان بدون آنکه از آثار مخربی که بر ذهنش وارد می شود، مطلع باشد؛ مراحل مختلف بازی را تا انتها دنبال می کند.
معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری البرز با هدف آموزش شیوه های مواجهه صحیح با  آسیب-ها و خشونت ها در بازی های رایانه ای، کارگاه آموزشی با حضور قضات ویژه رسیدگی کننده به جرایم رایانه ای و اینترنتی را برگزار کرد.
در این کارگاه، آشنایی با وب سایت¬ها، تاریخچه پیدایش تلفن همراه، ساختار سرورها، فواید و مضرات بازی های رایانه¬ای و توجه به نظرات کارشناسی در آرای قضایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
داراب خانی معاون قضایی رئیس کل و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری البرز در گفتگو با خبرنگار این معاونت اظهار کرد: بازی های رایانه ای را می توان به یک چاقوی دو لبه تشبیه کرد. چاقویی که هم می توان از آن استفادة صحیح و انسانی داشت و باعث پرورش استعدادها، بروز خلاقیت، آشنایی با فرهنگ ها و انتقال آن ها می شود و هم می توان استفادة ناصحیح داشت که ضمن ایجاد مشکلات جسمی و روانی،  می¬تواند باعث افزایش خشونت و جرایم در جامعه شود.
این مقام مسؤول ضمن تأکید بر استفادة صحیح از بازی های رایانه ای، بر لزوم آشنایی قضات با مباحث فوق در کنار اخذ نظرات کارشناسی تأکید کرد.
میرعشقی بازپرس شعبه 5 بازپرسی دادسرای ناحیه یک کرج تدریس این مباحث را بر عهده داشت.

 

برچسب ها

??? ?? ?????

ارسال پیام

نام و نام خانوادگی

پست الکترونیک

توضیحات

جام جم البرز

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به جام جم البرز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی و تولید "شرکت برنامه نویسی آتـــــرین "