96/461
امیر حسین حسنی
1400/1/5
رشته اش روزنامه نگاری است اما مثل بسیاری از آدمهای دیگر که شغلشان بارشته تحصیلیشان متفاوت هست او هم در شاخه دیگری فعالیت می کند، اما نه از نوع پشت میز نشینی بلکه با ایدهای که به ذهنش رسیده کافه سیاری را راه اندازی کرده و با تهیه یک فولکس واگن آبی رنگ قدیمی که دستی رویش کشیده هر روز در یک نقطه تهران با علاقمندانش قرار می گذارد و آنجا چند ساعتی نوشیدنیهای داغ و اسنک و کیک به رهگذران و کسانی که به هوای او میآیند میفروشد، خودش راضی است و از اینکه دوستان پای ثابتی پیدا کرده است خوشحال است.
روزی که به سراغش رفتم در باغ فردوس تهران اتراق کرده بود، از طریق اینستاگرام از محل حضورش مطلع شدم رفتم تا هم از ساندویج های خانگی اش امتحان کنم و هم گپ کوتاهی با او بزنم. وقتی وارد باغ موزه هنر ایران در الهیه شدم فولکس آبی رنگش در ابتدای محوطه باغ پارک شده بود و در عقب ماشین باز بود و مراجعه کنندگان که اغلب از طریق اینستاگرام مطلع شده بودند آنجا حضور داشتند تا یک عصر زیبا را در آن باغ بگذرانند واز قهوه و انواع دمنوشهایش امتحان کنند.
"ذکرا عباسی" و "فرزاد حسین" زوجی هستند که هفت ماهی میشود این کسب و کار را راه اندازی کردند و به گفته خودشان بعد از اینکه آنها این کار را شروع کردند 12 کافه سیار دیگر در تهران راه افتاده است.
سر سخن را با خانم عباسی باز می کنم می پرسم چند وقت است که به این کار مشغول است میگوید: از بچگی دوست داشته کاری را انجام دهد که هم سرگرم کننده باشد و هم خودش رئیس خودش باشد، برای همین 7 ماهی است یک کافی شاپ سیارراه انداخته است و متناسب با هزینهای که داشته یک فولکس قدیمی خریداری کرده است. مصاحبه این خانم خوش فکر با جام جم آنلاین؛
چرا یک فولکس واگن قدیمی را برای کار خود انتخاب کردید؟
چون با این فولکس قدیمی همه خاطره دارند چه پیرزن و پیرمرد و چه جوانان و برای همین این ماشین خاطره ساز تبدیل به یک منبع درآمد برای ما شد و توانستیم با 70 میلیون تومان فولکس و وسایل مورد نیاز را برای کارمان تهیه کنیم.
وقتی برای اولین بار خواستید کسب و کارتان را آغاز کنید از چه خیابانی شروع کردید؟
اولین بار از خیابان سی تیر شروع کردیم چون سنگ فرش بود و این بافت قدیمی حس نوستالوژیکی برای مردم داشت و فضای آنجا با فولکس واگن قدیمی ما همخوانی داشت.
شهرداری در ابتدا مانع نشد؟
چرا، هنوز هم اذیت می کند ولی خیلی وقتها آدمهایی بودند که از این کار ما استقبال کردند و ما را کمک کردند. درسی تیر مردم از ما خیلی استقبال کردند. البته بعدها خود شهرداری در سی تیر به افرادی تجهیزات داد و الان در آنجا دکه هایی برا ی عرضه مواد خوراکی و نوشیدنی ایجاد شده است.
میتوانم بپرسم در روز به طور متوسط چقدر فروش دارید؟
اگر ممکن به این پرسش پاسخ نمی دهم.
درآمدی که دارید راضی کننده است؟
بله، ولی کار سختی است، چون به هر حال باید در سرما و گرما در کنار خیابان بایستید و بفروشید.
نوشیدنی ها و کیک و ساندویج هایی که می فروشید همه خانگی است؟
بله خانگی است و پدر و مادرم نیز برای تهیه آنها کمک می کنند.
چطور تعداد مشتریان را برآورد می کنید که به همان میزان نوشیدنی و ساندویج تهیه کنید؟
در ماه هایی که فعالیت مان را شروع کردیم به تجربه تعداد مشتریان دستمان آمد که چه میزان ساندویج و نوشیدنی تهیه کنیم.
چرا در رشته روزنامه گاری که در آن فارغ التحصیل شدید فعالیت نکردید؟
روزنامه نگاری کار سخت و اعصاب خورد کنی هست و پول هم توش نیست، برای همین دوست داشتم یک کسب و کار دیگهای راه بیاندازم.
در کارتان چه مشکلات و موانعی دارید ؟
شهرداری با اتراق کردن ما خیلی مخالف است.
قیمت خوراکیها و نوشیدنیهایتان چه مقدار بانرخ کافی شاپها تفاوت دارد؟
قیمت ما خیلی پایین تر از آنهاست و شاید به یک سوم قیمت برخی از کافی شاپ ها هم برسد. قیمت مواد خوراکی و نوشیدنیهای ما بین 6 تا 10 هزار تومان است.
در مکان هایی چون باغ فرودس و سعد آباد که تاریخی هستند برای حضور کرایه هم میپردازید؟
خیر، قبلا برخی افراد به ما برای پاگرفتن کارمان کمک می کردند، اما الان چون دیگه این کافه سیار پا گرفته و مطرح شده خیلی از این مکانها خودشان از ما دعوت میکنند که بریم و در آنجا اتراق کنیم.
مخاطبان شما از طریق اینستاگرام مطلع میشوند؟
بله و حدود 77 هزار فالوور داریم.
بیشتر چه جاهایی را انتخاب میکنید؟
ما هر روز در یک جایی اتراق میکنیم و سعی میکنیم همه جا برویم البته برخی مکانها خودشان ما را دعوت میکنند.
بیشتر از چه مناطقی از شما دعوت میشود که حضور داشته باشید؟
بیشتر غرب و شمال شهر تهران و شرق و جنوب شهر خیلی کم هست.
معمولا وقتی اتراق میکنید چه تعداد از شما خرید میکنند؟
بستگی دارد و بسیار متغیر است، اما به طور متوسط بین 100 تا 200 نفر
بیشتر چه ساعتهایی کار میکنید؟
بیشتر عصرها حضور داریم از ساعت 5 بعد از ظهر تا 10 شب هستیم.
سیما رادمنش - خبرنگار جام جم آنلاین