خبرنگار جام جم البرز: بنیاد مسكن انقلاب اسلامی در تاریخ 21 فروردین سال 1358 به فرمان حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی‌ایران به منظور تأمین مسكن محرومان ومتولی توسعه و عمران روستاهای كشور در چارچوب سیاست‌ها و برنامه‌های دولت جمهوری اسلامی‌ایران تشكیل گردیده است. آقای مهندس علی رحیمی زاده مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان البر معتقد است که ما در بخش احداث واحدهای مسکونی برای اقشار کم درآمد و نیز بهسازی روستاها فعالیت داریم و در این مهم با ادارات زیربط استانی در تعامل خوبی هستیم.

نقش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در محرومیت زدایی از مناطق محروم

1399/287919

امیر حسین حسنی

1400/1/5


خبرنگار جام جم البرز: بنیاد مسكن انقلاب اسلامی در تاریخ 21 فروردین سال 1358 به فرمان حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی‌ایران به منظور تأمین مسكن محرومان ومتولی توسعه و عمران روستاهای كشور در چارچوب سیاست‌ها و برنامه‌های دولت جمهوری اسلامی‌ایران تشكیل گردیده است. آقای مهندس علی رحیمی زاده مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان البر معتقد است که ما در بخش احداث واحدهای مسکونی  برای اقشار کم درآمد و نیز بهسازی روستاها فعالیت داریم و در این مهم با ادارات زیربط استانی در تعامل خوبی هستیم.
نقطه نظرات دیگر مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را که این روزها سالگرد تشکیل آن است را با هم بخوانیم:
اهداف بنیاد مسكن انقلاب اسلامی‌
1-مطالعه و بررسی در زمینه تشخیص و تعیین نیازمندی‌های مسكن محرومان اعم از روستایی و شهری(با جمعیت زیر 25000 نفر) و فراهم آوردن موجبات اجرای آن با  مشاركت، همكاری و خودیاری مردم و دستگاههای مختلف
-      تهیه طرح مجتمع‌های زیستی و واحدهای مسكونی ارزانقیمت و اجرای آنها به طور مستقیم یا با مشاركت مردم و همكاری دستگاههای ذیربط در روستاها و شهرهای با جمعیت زیر 25000 نفر
 -تهیه طرح‌های‌هادی و اصلاح معابر در روستاها با هماهنگی دستگاههای ذیربط و اجرای آن با مشاركت مردم
- تهیه و ارایه طرحهای لازم برای بازسازی مناطق آسیب‌دیده در اثر جنگ، سیل، زلزله و سایر سوانح طبیعی و اجرای آنها با مشاركت مردم و هماهنگی با  سازمان‌ها و دستگاههای ذیربط
2-بهسازی معابر روستایی شامل جوی،جدول و آسفالت و سنگفرش  و بهسازی مسکن روستایی،ساخت مسکن محرومین و اقشار کم درآمد
3-برای همه حوزه ها (عمران روستایی-بازسازی و بهسازی مسکن روستایی-مسکن شهری و حساب 100)برنامه کاری تعریف شده است.
4-بنیادمسکن البرز به عنوان معین خوزستان در شهرستان باوی از اوایل اردیبهشت مستقر شده و به عنوان اولین ستاد موفق شد کلیه واحدهایی که بر اثر سیل دچار خسارت شده بودند به طور کامل در دوبخش تعمیری و احداثی به اتمام رساند و نسبت به جمع آوری ستاد اقدام نماید.

اقدامات بنیاد مسکن در زمینه ایجاد مهاجرت معکوس
** روستا دارای ابعاد مختلفی است که جهت دستیابی به توسعه پایدار روستایی توجه به تمامی ابعاد محیطی ، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی از ضروریات و الزامات می باشد.
بدیهی است هرگونه طرح و اقدامات انجامی در روستاها زمانی به نتیجه مطلوب خواهد رسید که ضمن هماهنگی فیمابین دستگاههای ذیربط ابعاد پنجگانه فوق را مد نظر قرار دهند.
بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در راستای وظایف قانونی محوله و به منظور بهبود محیط کالبدی روستا و افزایش کیفیت زندگی روستاییان و جلوگیری از مهاجرت این عزیزان به شهرها و همچنین تحقق مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها اقدامات ذیل را بانجام می رساند:
•    تهیه و اجرای طرح هادی روستایی
•    تهیه و اجرای طرح های بهسازی بافتهای با ارزش روستایی و روستاهای هدف گردشگری
•    صدور اسناد مالکیت اماکن روستایی
•    تملک و واگذاری زمین های روستایی
•    خدمات فنی صدور پروانه ساختمانهای روستایی
•    اعطای تسهیلات قرض الحسنه و کم بهره بانکی جهت نوسازی بافتهای فرسوده و آسیب پذیر روستای
نقش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در محرومیت زدایی از مناطق محروم
افزایش تولید مسکن در هر جامعه نه فقط نشان دهنده رشد اقتصادی است، بلکه در تأمین نیازهای اجتماعی افراد نقش مؤثری را ایفا می کند. بر این اساس بخش مسکن به عنوان یکی از فصول اساسی و اولویت دار برنامه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هر کشور در نظر گرفته شده است. از طرف دیگر روستاها مرکز تولیدات کشاورزی، دامی و صنایع دستی کشور محسوب می شوند که سهم عمده ای را در تولیدات سایر بخش ها و اشتغال بر عهده دارند. با این وجود در صورت کم توجهی به شرایط زندگی در این مناطق، ضمن تشدید روند مهاجرت به شهرها تعادل های اجتماعی، کالبدی و اقتصادی منطقه ای نیز با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد. هم چنین در مناطق روستایی به علت کم بودن درآمد روستاییان و نبود مازاد اقتصادی، بهسازی سکونتگاههای روستایی به خصوص در مناطق کمتر توسعه یافته به کُندی انجام می شود. بر این مبنا در صورت وقوع حوادث طبیعی، زیان بسیاری به ساکنان این مناطق وارد خواهد شد. در این خصوص، وظیفه دولت در حمایت از بهسازی مساکن روستایی اهمیت فراوانی دارد. که توسط بنیاد مسکن این امر محقق میگردد.
سرمایه گذاری در روستاها با تخصیص بودجه و اعتباردهی به مناطق روستایی، سبب توانمندی جوامع روستایی می شود، توانمندسازی اقتصادی، از جمله اعطای اعتبارات به جوامع روستایی باعث می شود تا بتوان فقر اقتصادی و در پی آن فقر فرهنگی و اجتماعی را از چهره روستاها زدود.

 

برچسب ها

??? ?? ?????

ارسال پیام

نام و نام خانوادگی

پست الکترونیک

توضیحات

جام جم البرز

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به جام جم البرز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی و تولید "شرکت برنامه نویسی آتـــــرین "