معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی البرز گفت: گنبدخانه امامزاده سلیمان (ع) اشتهارد با مجوز وزارت میراثفرهنگی و مصوبه معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز به علت ناپایداری بنا برچیده شد.
1402/4/28
به گزارش جام جم البرز،مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری استان درنشستی با حضور احمد افضلی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز، مدیران ادارات میراثفرهنگی، اوقاف و امور خیریه و پیمانکار مرمت امامزاده سلیمان (ع) اشتهارد در روز یکشنبه ۲۵ تیر گفت: دراین نشست مصوبهای برای برچیدن گنبدخانه این امامزاده تاریخی ابلاغ شد.
رحیم خاکی افزود: پیرو این جلسه و با توجه به شرایط خاص و ناپایدار بنا و احتمال ریزش و خطر جانی، روز دوشنبه ۲۶ تیر، پیمانکار نسبت به برچیدن بنای گنبدخانه با رعایت تمام نکات ایمنی و جلوگیری از آسیب به بخش شبستان اقدام کرد.
وی گفت: مقرر شد اداره کل اوقاف استان نسبت به تأمین اعتبار برای احداث مجدد بنا بر اساس طرح و نقشه مصوب و ثبت شده بنا، اقدام کند و اداره کل میراث فرهنگی استان نسبت به احداث مجدد بنا بر اساس مشخصات ثبتی آن اقدام کند.
شهباز محمودی، معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی البرز اظهار کرد: به دلیل این که پی این بنا سست بود برای تقویت و استحکامبخشی آن اقدام به حفاری میشود و جمعه دوم تیر ماه در ساعت حدود ۵ بعد از ظهر در حین حفاری با یک حفره مواجه میشوند که پیمانکار سریعاً موضوع را به ناظر اعلام کرده و کار را متوقف میکند، اما به دلیل ضعف و سستی شدید پی ساعت ۲ شب دیوار فرو میریزد.
پیمانکار گفت: ترکها و ریز بنا همینطور ادامه دارد با اینکه ما اقدامات اضطراری را انجام دادیم و داربست، شمع و جکهای محافظتی زدیم.
مسئولان شهرستان سه سالی بود که با مشاهده ترکها و تخریب سقف و دیوارها از ادارهکل میراث و فرهنگی و اوقاف البرز خواهان ترمیم این بنا بودند، اما مرمت این بنا از اسفند سال قبل شروع شد.
معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی البرز در این باره اظهار کرد: در سال ۹۸ ترکهای داخل خود گنبد و شبستان به وجود آمد و ادارهکل اوقاف البرز پیگیر مرمت این بنا بود، در نهایت در سال گذشته این ادارهکل توانست برای تأمین اعتبار کند.
وی تصریح کرد: اوقاف از ما خواست تا پیمانکاری برای ترمیم و مرمت بقعه امامزاده سلیمان (ع) معرفی کنیم.
بقعه امامزاده سلیمان (ع) بنایی با قدمت بیش از ۴۰۰ سال متعلق به دوره صفوی بود که از دو قسمت اصلی سردر رواق و خود ساختمان امامزاده تشکیل شده بود.
بنای این امامزاده در سال۱۳۴۶ خورشیدی با شمارهی ۷۵۴در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید وقبل از تخریب یکی از ۳۲۴ اثر تاریخی ثبت ملی استان بود.