مسئولین استانداری، شهرداری و صدا وسیما بخوانند؛

حق عابر پیاده را به او برگردانید و چند پیشنهاد دیگر

جام جم البرز به مسئولین شهرداری کلانشهر کرج و شهرداری های دیگر شهرهای استان البرز و صدا وسیما استان پیشنهادی دارد. عنوان این پیشنهاد را می گذاریم «حق عابر پیاده و مسئله پل های عابر پیاده».

رسول فلاح پور، دبیر تحریریه جام جم البرز

1402/9/29


برای این پیشنهاد، ازاستاندار محترم البرز نیز مدد می گیریم تا حق عابر پیاده در سطح کلانشهر کرج و دیگر شهرهای استان البرز را به او برگرداند. تلاش مجموعه جام جم البرز هم بر این است تا این حساسیت در بین مسئولان استان برانگیخته شود. نگاهی که مسئولان شهری همیشه معطوف حرکت سواره در سطح شهر کرج را اولویت خود قرار داده اند. در ادامه می خواهم بحث پل های عابر پیاده را برایتان بگویم. می خواهیم بدانیم کارکرد پل های عابر پیاده چیست؟ علی الظاهر کار کرد پل ها این است که در جایی که حرکت سواره اولویت دارد -که به‌طورخاص بزگراره‌ها و آزادراه‌هاست- آنجا‌ها باید پل عابر زده شود.

کارکرد پل‌های عابر پیاده در سطح کلانشهر کرج و دیگر شهرها تبدیل شدن آن‌ها به پایه‌های تبلیغاتی شده است. قبل از این که عابرین پیاده از پل ها استفاده کنند، این شرکت ها هستند که تبلیغاتشان چشم فلک را کور کرده است. اگر کسی تبلیغات ندهد، دیگر این پل هیچ گونه کار کردی ندارد. البته چرا، شرکت های بیمه هم سود می برند. شنیده ها از این حکایت دارد که اگر کسی در نزدیکی پل های عابر پیاده با خودرو برخورد کند، شرکت بیمه می تواند حق بیمه فرد آسیب دیده را ندهد. پس شرکت های بیمه هم از این پل ها حمایت می کنند و از این پل ها سود می برند.

این که در جایی حرکت سواره و پیاده با هم تقاطع پیدا می کنند، یک واقعیت است. جام جم البرز به مسئولان شهری برای بعضی ازتقاطع ها مانند میان جاده، سه راه گوهردشت و ..... پیشنهاد زیرگذر‌ها و درعین حال تجهیز کردن پل های عابر پیاده را می دهد.

دربعضی ازمکان ها هم درکنار پل های عابر پیاده آسانسورنصب شده که البته اگرهمیشه دایر باشد کار بدی نیست. اما در اکثر مواقع آسانسور هاهم فعال نیستند. این صحبت ها نیاز به شاهد ندارد. اما ما سعی کرده ایم با بعضی ازهمشهری های خود در این باره گفتگو داشته باشیم.

امیرعلی همتی به ما می گوید: به نظر شما اگر بسیاری از پل های عابر پیاده را از سطح شهر جمع کنیم، چه اتفاقی می افتد؟ من تصور می‌کنم خیلی تفاوت خاصی با وقتی که بود، نداشته باشد. چون به ندرت پیش می آید کسی از روی پل بالا برود.

همتی پیشنهاد می دهد که کناری پلی برویم و ببینیم چند نفر از روی پل به آن طرف خیابان می روند. بعد از ربع ساعتی، جوانی قصد رفتن روی پل می کند. او را صدا زدیم. از او خواستیم انگیزه اش ازاین همه پله بالا رفتن و بعد همان مقدار پله پایین آمدن را بدانیم. او که خود را ایمان معرفی کرد، گفت: در رشته هنردردانشگاه آزاد مشغول تحصیل هستم. استادمان گفته به روی یکی از این پل های عابر پیاده بروید و از عبور و مرور ماشین و مردم عکاسی کنید!

حاج حسن کوهی، مغازه دار کنار پل با ناراحتی می گوید در این جا بسیار پیش آمده که ماشین ها با هم برخورد می کنند. و ماشین با عابر را هم در این جا داریم. به مسئولین بگویید چاره ای بیندیشند.

می خواهم یادآورشوم که راه حل این طور مسائل سخت‌افزاری نیست و کار فرهنگی می‌طلبد. صدا و سیمای البرز می تواند پای کار بیاید و تا حدودی مسئله حل خواهد شد.

مثلاً در بعضی از تقاطع های شلوغ  در جایی که قبل از حرکت گذرگاه عابر پیاده است، شهرداری کفپوش را تغییر داده تا حرکت سواره کند شود.

نتیجه ای که از این همه نوشتار گرفته می شود این است که: باید حساسیت های مسئولین برای برطرف کردن این معضل برانگیخته شود. 

 

برچسب ها
ارسال پیام

نام و نام خانوادگی

پست الکترونیک

توضیحات

جام جم البرز

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به جام جم البرز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی و تولید "شرکت برنامه نویسی آتـــــرین "