96/24
فرهاد قنبری
1400/1/5
شاد بودن ویژگی مهمی برای انسان هاست، هر چقدر این شاخصه در جامعه ای بیشتر باشد روحیه آنها نیز برای فعالیت بیشتر می شود. عوامل مهمی نیز در این امر دخیل هستند که در این میان کفه هنرمندان عرصه طنز سنگین است.
کرج- خبرنگار جام جم: برای بررسی مشکلات پیش روی هنرمندان، با محمود ایرانی هنرمند عرصه طنز و تقلید صدای کشور گفت و گویی ترتیب داده ایم که در پی می آید:
لطفاً ضمن معرفي خودتان از سابقه هنري تان براي خوانندگان روزنامه بگوييد؟
در مدرسه با قرآن خواندن سر صف شروع شد و در ادامه در برنامه های هنری و جشن ها و مراسمات مدرسه ادامه پیدا کرد. اولین فعالیت در صدا و سیما نیز در سال 81 شبکه دوم سیما بود. از آن زمان به بعد در برنامه های ارگان های مختلف اجرا برنامه داشتیم.
در چه رشته تحصیل کرده اید؟
در رشته برق صنعتی تحصیل کردم و ارتباطی با کارم ندارد به این ذوقی که داشتم وارد این حرفه شدم. برادرم کیبورد می نواخت و من در خانه با او می خواندم. دلیل اینکه در تقلید صدا به راحتی عمل می کنم به خاطر همان تمرین ها در منزل بود.
شغل اصلی شما چیست؟
در زمینه اجرای روی صحنه و برنامه های هنری برای شرکت ها و ارگان ها و نیز برنامه های صدا و سیما فعالیت دارم.
چه شد كه به این حرفه روی آوردید؟
از قدیم، اینکه می توانستم دیگران را بخندانم و استعداد تقلید صداهای گوناگون و خواننده ها را در خودم می دیدم لذت می برم و برای این کار عشق می ورزم.
چرا به تقلید صدا می پردازید؟
بیشترین انگیزه ام خنداندن مردم است و عشقم این است که خنده را روی لب های مردم بنشانم. وقتی توانایی آن وجود دارد، سعی می کنم به نحو احسن آن را اجرایی کنم.
آیا از کسی که صدای او را تقلید می کنید اجازه هم می گیرید؟
اجازه نمی گیرم، اما خودشان هم بدشان نمی آید. وقتی من که صدای خواننده ای را تقلید می کنم معمولا مدیران روابط عمومی آن ارگان، نهاد و شرکت ها در جشن های بعدی از خواننده مورد نظر دعوت می کنند.
آينده این هنر را در اين استان چگونه مي بينيد؟
روزی که شروع کردم، آقایان ریوندی، ماهی صفت و چند نفر دیگر فعال بودند. در چند سال اخیر فعالان در این عرصه زیاد شده و از سویی شرکت هایی که قبلا مشکل پرداخت نداشتند و هر رقمی که پیشنهاد داده می شد قبول می کردند از نظر اقتصادی در مضیقه افتاده اند، لذا اکنون پیشنهاد کار کمتر شده است.
آيا با صدا و سيمای مرکز البرز همکاری دارید؟
بله. در برنامه های عید نوروز امسال و سال گذشته با شبکه البرز همکاری داشته ام.
تاکنون در کجاها برنامه اجرا کرده اید؟
با خیلی از برنامه هایی که در سالن شهیدان نژاد فلاح بوده همکاری داشتم و از شاخص ترین هایش برنامه های مناسبتی شهرداری و نیروی انتظامی بوده که در اعیاد و ولادت ها برگزار شده است.
هنرمندان این حوزه، چه نوع حمايت هايي نياز دارند؟
به طور حتم نه تنها هنرمندان بلکه هر قشری نیاز به حمایت مادی و معنوی دارند. از قدیم دوستانی که نیاز به بیمه و مسکن داشتند تحت هیچ حمایتی نبوده اند و اکثرا خودشان را بیمه اختیاری می کردند. آنهایی که روی صحنه کار می کنند و هدف شان خنداندن مردم است باید حمایت شوند. اگر حمایت نباشد انگیزه ها از بین می رود، چون هنرمندان این حوزه دلگرم نمی شوند.
آيا امكانات خاصي در قالب حمايت از هنرمندان دريافت کرده اید؟
بله، 3 سال است که تحت پوشش بیمه هنرمندان هستم.
انتظار شما از مسئولین استان چیست؟
تعداد برنامه هایی که در کرج برگزار می شود نسبت به شهرهای دیگر کمتر است. از طرفی محدودیت هایی را اعمال کرده اند که هنرمندان را در مضیقه گذاشته اند. خودم ساکن استان البرز هستم اما در این استان نمی توان زیاد کار کرد. انتظارم این است که در استان برنامه های بیشتری در راستای ایجاد نشاط اجتماعی برگزار شود و دوست دارم شهروندان البرزی خودم را بیشتر ببینم. ولی متاسفانه هم به لحاظ مالی و هم ممانعت هایی که وجود دارد، کار را قدری سخت کرده است.
اگر مطلب خاصی جا افتاده است؟
اول از خدا بعد هم از آنهایی که باعث شدند من به این نقطه برسم به ویژه آقایان ماهی صفت، مهدی نعمت و مرحوم سعید جهانیان تشکر و قدردانی می کنم. خدا را شاکرم که شغلی را ادامه می دهم که با عشق دنبال می کنم و عاشق این هستم که مردم را روی صحنه ببینم و بخندانم.
از ویژگی های اخلاقی مرحوم سعید جهانیان برای خوانندگان روزنامه بگوئید؟
انسانی بسیار مثبت نگر و بسیار شوخ طبع بود. در عین این که هنرمند بزرگی بود اما خیلی متواضع بود و یاریگر تمامی هنرمندان بود. یکی از اصلی ترین باعث و بانی بیمه شدن هنرمندان البرز نیز ایشان بود. روحش شاد و یادش گرامی باد.