هفته هنر انقلاب اسلامی بهانه ای شد تا گفتگویی صمیمانه و اختصاصی با دکتر اسماعیل آجرلو که از سال 87 معاونت فرهنگی و از مهر ماه سال 94 نیز مسئولیت سرپرستی حوزه هنری را برعهده داشته و از ابتدای سال 95 نیز مدیریت این حوزه را برعهده داشته است در خصوص ارزیابی مسایل و مشکلات عرصه هنر در استان ترتیب دادیم که ماحصل آن از نظر شما می گذرد:

حوزه هنری؛ خط مقدم حمایت از فعالان فرهنگ و هنر استان

96/278

امیر حسین حسنی

1400/1/5

به عنوان اولین سئوال عملکرد حوزه هنری را در سال 95 تشریح نمائید:

خوشبختانه حوزه هنری به شکلی طراحی شده که از پیش، برنامه ها و فعالیت ها در آن مشخص شده حتی با تغییر مدیریت هم در این روند هیچ خدشه‌ای وارد نمی شود، همچنین برخلاف ذهنیت مردم فعالیت حوزه هنری به این شکل نیست که حتما محصولات هنری مذهبی خاص مد نظر باشد، بلکه از نظر ما همان قدر که یک اثر تجسمی عاشورایی با ارزش است یک فیلم خانوادگی و یا یک تئاتر نیز می تواند با ارزش و تاثیرگزار باشد.

اولویت های کاری شما شامل چه موضوعاتی می باشد؟

انقلاب اسلامی) البته نه به آن شکل تاریخی سال 57 بلکه هم به معنای و مفهوم خود انقلاب و هم تاریخ شفاهی آن بلکه پرداختن به اتفاقات استان البرز در آن سال ها و بررسی زمینه های تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی که ماحصل کار چند کتاب بوده و در تعدادی از آنها در سال 95 و تعدادی دیگر هم در سال جدید رونمایی خواهد شد. به عنوان مثال وقایعی چون حضور امام خمینی (ره) در سال 41 در محله حصار کرج و نیز بررسی زندگی شهید ادیبی اولین شهید انقلاب استان البرز و نیز بررسی ارزش های انقلاب، مشکلات جوانان، انقلاب در عرصه خانواده ها و... شامل این موارد می باشد. دفاع مقدس) اولویت موضوعی بعدی ما دفاع مقدس است که در زمینه تاریخ شفاهی در سال 95 زندگی نامه 5 سردار شهید دفاع مقدس استان البرز کار کردیم و زندگینامه 15 نفر دیگر هم در  دست انجام است. خانواده) اولویت موضوعی بعدی خانواده است که هر فعالیتی در راستای ارزش های خانواده باشد، شامل می شود. تمدن اسلامی و آینده ایرانی) در این حوزه می خواهیم بدانیم چه اهدافی پیش روی ماست؟ هنرمندان چه تلقی از آینده ایران و تمدن اسلامی دارند؟

از ساختار حوزه هنری برای خوانندگان روزنامه بگوئید:

حوزه هنری در حال حاضر دارای 6 دفتر می باشد: دفتر آفرینش های ادبی (شعر- ادبیات- رمان و داستان)، دفتر مطالعات پایداری (تاریخ های شفاهی)، دفتر هنرهای نمایشی(تئاتر- نمایش)، دفتر هنرهای تصویری (فیلم و انیمیشن...)، دفتر موسیقی، دفتر هنرهای تجسمی (کاریکاتور- نقاشی).

چه برنامه هایی را برای سال جدید پیش بینی کرده اید؟

به جز ادامه فعالیت های عنوان شده در سال 95 دو اتفاق مهم در سال جدید خواهیم داشت. جشنواره ملی و بین المللی حقوق بشر آمریکایی که در سال 95 اولین دوره آن در استان البرز برگزار گردید و قصد داریم در سال 96 دومین دوره آن را تیر ماه برگزار کنیم و احیا جشنواره تئاتر تک که این جشنواره اولین بار در کرج در دهه 80 ابلاغ شد و به علت عدم حمایت ها به تهران و استان های دیگر منتقل شد و چند سالی هم است که دیگر برگزار نمی شود. تئاتر تک به تئاتری گفته می شود که تک پرینال  و تک نفره اجرا می شود و به این خاطر تمامی هنرمندان استان البرز معتقد هستند که جشنواره تئاتر تک مختص این استان و خانه آن استان البرز است. در سال 95 مجدد این جشنواره را احیا و برگزار نمودیم. در سال 96 نیز در نظر داریم فراخوان کشوری اعلام کرده و قسمت استند آپ هم به جشنواره امسال اضافه کنیم. اما برنامه اصلی ما در سال جدید تولید است البته این برنامه اصلی تمامی دفاتر بوده و قصد داریم در سال جدید حتما 10 جلد کتاب شعر، 3 جلد کتاب رمان، 16 جلد کتاب تاریخ شفاهی و 16 جلد کتاب زندگی نامه در بحث تولید داشته باشیم. در سال جاری قصد داریم که در حوزه تولید فیلم بلند بیشتر فعالیت کنیم و در حال حاضر حتی تا سال 1400 برنامه های حوزه هنری را مشخص نموده ایم. قصد داریم آموزش یکی از جدی ترین برنامه های ما در سال 96 باشد.

گزارشی از عملکرد این حوزه در سال گذشته بیان کنید:

یکی از معدودترین اتفاقات هنری سال 95 استان البرز تولید فیلم بلند بنام «تازه وارد» به کارگردانی آرش رحمانی بود که این فیلم در حال حاضر برای اکران در سینما هنر و تجربه ارسال شده و بعد از این مرحله برای سینما خانگی اقدام خواهد شد. ایجاد مدارک معتبر هنری برای هنرمندان استان از طریق برگزاری آزمون ها و دوره های آموزش فنی و حرفه ای. برگزاری دوره های پودمانی علمی و کاربردی که تا الان 12 دوره تعریف شده و 3 دوره نیز به طور قطعی تایید شده که در سال جدید فراخوان پذیرش دانشجو اعلام می گردد.

اکنون با چه مشکلاتی روبرو هستید؟

اولین مشکل عدم انسجام مدیریتی است. به عبارت بهتر مدیریت واحدی برای نظارت بر عملکرد واحدهای مختلف وجود ندارد و در حال حاضر مراکز و نهادهای مختلف برای همکاری ناچار به برگزاری مذاکرات متعدد هستند. دومین مشکل بودجه های فرهنگی هنری استان است، این بودجه ها یا کم و یا پراکنده هستند به عبارتی این بودجه ها آن قدر پراکنده خرج می شود که حداقل ظاهراً کم به نظر می رسد. هیچ نهاد و مرکز مشخصی در استان وجود ندارد که از طرح یا ایده هنرمند حمایت کند. مشکل بعدی بحث سنتی استان البرز است. همین امر سبب گردیده تا هنرمندان به جای مبارزه با مشکلات ترجیح می دهند چند کیلومتر سفر کرده و در تهران فعالیت کنند.

نقش رسانه ها را در حل مشکلات و پیشبرد اهدافتان چگونه ارزیابی می کنید؟

از رسانه ها انتظار می رود که هنر و اتفاقات هنر را بیشتر در کانون توجهات مسئولین و مردم قرار دهند.

برچسب ها

??? ?? ?????

ارسال پیام

نام و نام خانوادگی

پست الکترونیک

توضیحات

جام جم البرز

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به جام جم البرز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی و تولید "شرکت برنامه نویسی آتـــــرین "