بومی سازی مواد اولیه، بهترین راه ممکن رفع فقدان دارو

میلاد میریحیایی، مدیریت داروخانه دکتر میرکاظمی واکاوی کرد:

1402/3/3

اولین داروخانه عمومی هشتم ژوئیه در سال ۷۰۷ میلادی در شهر بغداد تأسیس و در غرب حدود قرن هجدهم بوده ‌است. داروخانه، یک مؤسسه پزشکی دارویی است که به فروش دارو می پردازد. خبرنگار روزنامه جام جم البرز با میلاد یحیایی، مدیر متبحر و زبده داروخانه دکتر میرکاظمی و مدیر مجموعه فروش اینترنتی ۳۷ درجه وارد گفتگویی اختصاصی شده است که نظر خوانندگان گرامی را به آن جلب می نماییم:

در خصوص دغدغه ها و چالش های صنف خود توضیح فرمایید.

از چالش ها و دغدغه های صنف ما می توان به مبحث بیمه ها اشاره نمود که متاسفانه وظیفه شان را به درستی انجام نمی دهند و مشکلات زیادی را برای داروخانه ها ایجاد می کنند. مشکل بعدی، بحث نیروی انسانی می باشد، متاسفانه هم اکنون تعدادی از اشخاص وجود دارند که مدرک تکنسین دارویی را دریافت می کنند و بدون هیچ اطلاع و تجربه ای به فعالیت در داروخانه ها می پردازند. علاوه بر موضوع حقوق و مزایا، عدم آگاهی پرسنل در انجام کار معضلات بسیاری را به وجود آورده است. دغدغه دیگر مربوط به عرضه سبد فروش شرکت های دارویی می باشد، که متاسفانه این خود به مشکل گسترده ای تبدیل شده است، این درحالی است که برای دریافت داروهای کمیاب باید به صورت اجباری سبد فروش داروهای تعیین شده را خریداری نماییم. با این وجود، بعضی از داروخانه ها این سبدها را خریداری نمی کنند که این روند، مشکل کمبود دارو در داروخانه را به دنبال دارد و در مقابل، درخواست مشتری برای دریافت دارو عنوان می شود که در حال حاضر این دارو در بازار عرضه نمی شود.‌ معضل دیگر اینکه، پاسخگویی وجود ندارد تا از طریق آن مطلع شویم که کدام داروخانه داروی مورد نظر بیمار را دارا می باشد. زمانی که دارو وجود نداشته باشد، قطعا مردم به سختی، داروی مورد نظر خود را تهیه کرده و یا مجبور می شوند که به بازار آزاد مراجعه کنند که به هیچ عنوان از نظر بهداشتی معتبر و قابل اطمینان نیست. مشکل دیگر عدم توسعه و عرضه صحیح داروها در سطح کشور است.

به نظر شما کشور ما این توانایی را دارد تا به صورت بومی به تولید و عرضه انواع داروها بپردازد؟

قطعا کشور ما نیز این قابلیت را دارد تا به صورت بومی داروهای مورد نیاز را تولید و عرضه کند. اما دیدگاه و ذهنیت مردم نسبت به داروهای ایرانی به هیچ عنوان، مثبت نیست. در عین حال به دلیل قیمت گزاف داروهای خارجی، اظهار می کنند که به اجبار از داروهای ایرانی استفاده می کنیم. به عنوان مثال، شرکت اکتوورکو، هم اکنون موفق شده است داروهای وارداتی را تولید و بومی سازی کند. به طور حتم صنعت داروسازی ایران، یکی از قوی ترین صنایع در میان کشورهای دیگر می باشد. خوشبختانه در بخش انسولین این موفقیت رو به اتمام و تکامل است. بومی سازی مواد اولیه دارو بهترین و تنها راه ممکن است که می توان از طریق آن مشکل فقدان دارو را مرتفع نمود.

نقش رسانه را در اطلاع رسانی به مردم در این حوزه چگونه ارزیابی می کنید؟

رسانه ها به خصوص در این شرایط به گونه ای تنها امید مردم محسوب می شوند که به وسیله آن مشکلات به گوش مسئولین رسانده می شود. بنابراین می توان اذعان داشت که قطعا نقش به سزایی را ایفا می نمایند. حتی ما قصد داشتیم که برنامه ای مجازی در مجموعه مان راه اندازی کنیم تا مسائل روز  مرتبط با صنعت دارو را به صورت مجله های پزشکی تهیه و درخدمت همگان قرار دهیم.

 

برچسب ها
ارسال پیام

نام و نام خانوادگی

پست الکترونیک

توضیحات

جام جم البرز

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به جام جم البرز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی و تولید "شرکت برنامه نویسی آتـــــرین "