دکتر ابوذر مسعودی عضو هیات‌علمی پژوهشکده نیمه‌هادی ها پژوهشگاه مواد و انرژی و مهندس محیا نانگیر دانشجوی دکتری این پژوهشگاه موفق به تولید پودر نانوکامپوزیت سیلیکون-کاربید- کربن در مقیاس نیمه ‌صنعتی جهت آند باتری لیتیم-یون؛ مورد استفاده در صنعت باتری شدند.

تولید پودر نانوکامپوزیت سیلیکون-کاربید- کربن در مقیاس نیمه ‌صنعتی جهت آند باتری لیتیم-یون

1398/287296

امیر حسین حسنی

1400/1/5

دکتر ابوذر مسعودی عضو هیات‌علمی پژوهشکده نیمه‌هادی ها پژوهشگاه مواد و انرژی و مهندس محیا نانگیر دانشجوی دکتری این پژوهشگاه موفق به تولید پودر نانوکامپوزیت سیلیکون-کاربید- کربن در مقیاس نیمه ‌صنعتی جهت آند باتری لیتیم-یون؛ مورد استفاده در صنعت باتری شدند.


به گزارش خبرنگار جام جم البرز به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه، دکتر مسعودی مجری این طرح که در بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن بازار ملی امسال (1398)، به عنوان دستاورد برگزیده رونمایی شد، با اشاره به کاربرد این محصول گفت: باتری‌های لیتیمی با آند سیلیکونی، باتری لیتیم یونی با ظرفیت 5/1 تا 2 برابر امروزی و باتری‌های شارژ سریع با سرعت 2 برابر امروزی حوزه کابرد این محصول می‌باشد.
وی افزود: طبق آمار جهانی منتشر شده، سرمایه گذاری شرکت‌های بین‌المللی در تولید باتری لیتیم- سیلیکن در حال گسترش است و افزایش درخواست برای رشد سرمایه گذاری در باتری‌های سیلیکون آند ناشی از افزایش تقاضا برای تولید بیشتر خودروهای پاک است که این تقاضا با ساخت باتری‌هایی با چگالی انرژی بالا، توان بسیار بالا و طول عمر بسیار بالا برطرف می‌شود.
عضو هیات علمی پژوهشگاه مواد و انرژی با بیان اینکه این طرح دارای متقاضی صنعتی است، خاطرنشان کرد: دستاورد‌های خروجی از فناوری حاضر تاکنون یک ثبت اختراع در سازمان اسناد و املاک کشور و همچنین یکی از طرح‌های برگزیده چالش باتری لیتیوم یون توسط ستاد نانو بوده است.
دکتر مسعودی هدف از بومی سازی دانش تولید باتری‌های لیتیم یون را جلوگیری از خروج ارز ملی و کمک به اقصاد کشور در راستای اقتصاد مقاومتی دانست و اظهار داشت: یکی از معضلات دنیای امروز مصرف بیش از اندازه برق و الکتریسته در مصارف مختلف است. تامین روشنایی منازل و مناطق مسکونی، تامین نیروی پیشران وسایل نقلیه، ادوات الکترونیکی نظیر بردهای مخابراتی، گوشی های موبایل، لپ تاپ ها، شارژرهای بی سیم، لوازم پزشکی و ... از جمله کاربردهای مختلف ذخیره انرژی هستند. 
وی در پایان گفت: معضل آلودگی هوا و ازدیاد گازهای سمی و همچنین تولید گازهای کربن مونواکسید و دی اکسید کربن نیز که عامل اصلی بیماری‌های خطرناک مانند آسم و سرطان هستند، تقاضا برای جایگزین کردن سوخت‌های پاک و تجدیدپذیر را افزایش داده است و سیستم‌های تبدیل انرژی نظیر سیستم‌های خورشیدی و نیروگاه‌های انرژی باد دو منبع موجود برای تولید انرژی برگشت‌پذیر هستند که بدون استفاده از باتری، قابلیت ذخیره سازی انرژی را ندارند. بنابراین باتری‌ها هسته اصلی ذخیره سازی انرژی الکتریسته به‌صورت برگشت پذیر محسوب می شوند. از همین رو توجه جامعه جهانی را برای بهبود عملکرد ذخیره سازی و افزایش توان بیشتر برای ذخیره انرژی بیشتر در مدت زمان طولانی تر را به خود جلب کرده اند.
 

برچسب ها

??? ?? ?????

ارسال پیام

نام و نام خانوادگی

پست الکترونیک

توضیحات

جام جم البرز

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به جام جم البرز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی و تولید "شرکت برنامه نویسی آتـــــرین "