1399/287820
امیر حسین حسنی
1400/1/5
نشست دانشگاه علوم پزشکی با سازمان انتقال خون و سرم سازی رازی برای شروع طرح های تحقیقاتی پلاسما درمانی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار جام جم البرز، نشست تخصصی دانشگاه علوم پزشکی البرز ، سازمان انتقال خون و موسسه سرم سازی رازی برای آغاز طرح های تحقیقاتی پلاسما درمانی با حضور متخصصان و پزشکان این حوزه برگزار شد.
دکتررامین تاجبخش معاون آموزشی دانشگاه به عنوان رئیس کمیته علمی کرونا ویروس اظهار داشت : هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی و سازمان انتقال خون و موسسه سرم سازی رازی می تواند درطرح تحقیقاتی استفاده از پلاسمای بیمارانی که مبتلا به کرونا بوده و درمان شده اند برای بیماران مبتلا به کرونا که شرایط بحرانی دارند نتایج ثمربخشی داشته باشد .
در ادامه مدیرامور آزمایشگاه های دانشگاه افزود: : پروسه تزریق فراورده های خونی قوانین خاصی دارد که باید رعایت شود. خون فرد اهدا کننده باید کاملا از لحاظ عفونت و بیماری ها بررسی شود و اندیکاسیون های افراد دریافت کننده نیز باید دقیقا بررسی شود و به طور کلی برای پلاسما تراپی دو روش وجود دارد. یکی از روش ها به این صورت است که از فرد اهدا کننده خون کامل گرفته میشود و پلاسمای آن جدا میشود و سپس تزریق میشود. در روش دیگر از فرد اهدا کننده مستقیما پلاسما دریافت میشود و با روش پلاسما فرز به فرد مورد نظر تزریق می گردد. طبق پروتکل های پیشنهادی می توان برای بیماران بد حال حدودا 500-600 سی سی تزریق شود. در شرایط اهدای پلاسما نیز باید تمام همسانی های گروه های خونی و آنتی ژن ها رعایت شود.
دکترعلیرضا سلیمانی متخصص عفونی دانشگاه تصریح کرد: روش پلاسما تراپی در بسیاری از مراکز علمی دنیا در حال انجام است و هنوز گزارش منفی برای عدم انجام آن وجود ندارد.الان وقت عمل است و باید هرچه می توانیم برای بیماران انجام دهیم.