1399/287939
امیر حسین حسنی
1400/1/5
دکتر حامد ثابت از تدوین نظام طرح پایش استان البرز با موضوع فلزات کمیاب و گرانبها خبر داد.
به گزارش خبرنگار جام جم البرز، دکتر حامد ثابت سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ضمن اعلام این خبر افزود: فلزات جزءجدایی ناپذیری از زندگی انسان محسوب شده و بدون آنها عملا"توسعه اقتصادی و فناوری کشورها میسر نمی باشد.
وی با اشاره به این امر که فلزات کمیاب و گرانبها در ایران از جنبههای بسیاری قابل اهمیت هستند، ادامه داد: یکی از این موارد وجود منابع اولیه آنها(معادن) درکشور است که عمدتا" قابلیت استحصال دارند و از پتانسیل های مهم کشور عزیزمان جهت دستیابی به ثروت ملی محسوب میشوند.
سرپرست معاونت پژوهشی واحد کرج با تاکید بر حفظ منابع طبیعی و محیط زیست در کشور افزود: به دلیل شرایط سیاسی کنونی، این فلزات از قوانین تحریم شدیدتری برخوردارند که این امر ضرورت توجه هر چه بیشتر به اکتشاف، استحصال و دستیابی به دانش فنی جهت فرآوری آنها را با رعایت قوانین محیط زیستی خاطرنشان میسازد.
دکتر ثابت با بررسی استراتژیک بودن فلزات کمیاب و گرانبها گفت: در واقع دستیابی و استحصال فلزات مذکور علاوه بر تامین نیاز داخلی میتواند در شرایط سیاسی کنونی برگ برندهای برای توسعه اقتصادی کشور محسوب گردد ، از این رو مطالعه دقیق و تحقیق در همه ابعاد همچون: اکتشاف، استخراج، استحصال، فرآوری، تولید، بازیافت،کاربرد، توسعه و... این دسته از فلزات اهمیت ملی دارد.
سرپرست معاونت پژوهش و فناوری واحد کرج از شناسایی این اهمیت با هدف پاسخگویی علمی به نیازهای واقعی کشور در این دانشگاه گفت: این واحد کرج با طرح مسائل وچالش های مرتبط در حوزه فلزات کمیاب و گرانبها بصورت زمینههای پژوهشی تحصیلات تکمیلی در راستای منافع ملی و سازمانی ( طرح پایش آزاد) به این عرصه وارد شده و با توجه به اهمیت آن، جهت تبیین زمینه های پژوهشی تلاش نموده تا با بررسی نیازها و چالش های پیش روی اکتشاف، استخراج، فرآوری و ... فلزات کمیاب وگرانبها براساس اسناد توسعه اقتصادی وعلمی کشور، نیازمندیهای صنایع، کارخانجات وکسب وکارهای مرتبط و برمبنای خرد جمعی و مشورت خبرگان صنعت، جامعه و دانشگاه فهرست زمینه های پژوهشی را تهیه نماید.
دکتر ثابت تصریح کرد: برنامه تدوین شده نظام موضوعات پژوهشی فلزات کمیاب و گرانبها با 832 زمینه پژوهشی منظر، بر اساس اهدافی همچون رفع علمی مشکلات و موانع تولید، توسعه فناوری های جدید ، رفع مشکلات زیست محیطی و بهداشتی در حوزه تولید ، استحصال و فرآوری فلزات کمیاب و گرانبها تهیه شده است. وی در پایان خاطرنشان کرد: طراحی زمینه های پژوهشی بنحوی انجام شده که در مجموع بالغ بر 65 رشته تحصیلی درحوزه فنی و مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی و علوم پزشکی قابلیت فعالیت و انتخاب موضوعات پژوهشی مربوطه(فلزات کمیاب و گرانبها) را دارا می باشند و بزودی از طریق سامانه مربوطه ( پژوهشیار –پایش) عناوین پژوهشی در دسترس محققین ، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اساتید قرار می گیرد.