96/533
امیر حسین حسنی
1400/1/5
مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه خوارزمی گفت: بهترین راه برای ایجاد شور و نشاط سیاسی در دانشگاهها مناظرات دانشجویی است و این حرکت گام موثری برای ایجاد فرهنگ در جامعه است چرا که فرهنگ هر جامعه در دانشگاه ساخته میشود.
به گزارش جام جم البرز و به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان البرز؛ حجت الاسلام امیر ابراهیمزاده با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در تحسین مجموعه جهاد دانشگاهی و خدمات ارزنده این نهاد انقلابی به جامعه دانشگاهی گفت: مسابقات مناظرات دانشجویان ایران در راستای بسترسازی برای کرسیهای آزاداندیشی و ایجاد فضای گفتگو و گفتمان شکل گرفته است و گامی در جهت تمرین دانشجویان برای تحمل آرای مخالف و طرح اندیشه در قالب ادب و نقد منصفانه است.
وی از آماده نشدن فضا در دانشگاه برای تحقق منویات رهبری به خصوص در زمینه کرسیهای آزاداندیشی انتقاد کرد و افزود: جهاد دانشگاهی به حق گامهای خوب و موفقی برای پیاده کردن فرهنگ اصیل گفتمانسازی و شناسایی نخبگان برداشته است و میتوان از جهاد دانشگاهی به عنوان آغازگر این حرکت روشنگرانه در کشور و استان البرز یاد کرد؛ چرا که به ورود افراد شاخص به میدان عمل کمک کرده و زمینهسازی برای تمرین گفتمان نموده است.
مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه خوارزمی یادآور شد: مسابقات مناظره دانشجویی در چند جهت میتواند به پیاده کردن فرهنگ اصیل گفتمانسازی کمک کند، اول اینکه این فضا اتمسفر شناسایی نخبگان دانشجویی را فراهم میکند؛ چرا که حداقل در استان البرز غیر از این حرکت خوب و روشنگرانه، فضای دیگری دیده نشده است.
وی ادامه داد: دوم اینکه افرادی شاخص وارد میدان میشوند و گفتمان را تمرین کرده که فردا در مناصب دولتی حضور خواهند داشت و در حقیقت از اکنون و طی این فرایند نحوه صحیح نقد کردن را یاد میگیرند.
ابراهیمزاده اضافه کرد: پیش از این در دانشگاهها در زمان انتخابات میتینگهای مختلف وجود داشت ولی اینکه به شکل منسجم بوده باشد و دانشجویان با هم به رقابت بپردازند، وجود نداشت و این قضیه به نام جهاد دانشگاهی ثبت شده است و ای کاش همه دانشگاهها، این فرهنگ را در دانشگاه خود پیاده کنند.
وی افزود: شاید چند سال طول بکشد تا این فرهنگ جا بیفتد که به یاری خدا جهاد دانشگاهی استارت کار را زد و در سال گذشته این مسابقات با حضور پورشور دانشجویان برگزار شد.
وی با اشاره به حضور درخشان بانوان دانشجو در دور گذشته مسابقات البرز اظهار داشت: غرب باید این بانوان را ببیند و بداند در کشور ما دخترانی تحصیل میکنند که بعدها در پستهای مهم کشور میتوانند خود را نشان دهند و این از برکات نظام اسلامی است که بانوان در عرضه اجتماع حضور دارند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه خوارزمی در توصیه به مسئولان برگزاری این دوره از مسابقات مناظره دانشجویان تاکید کرد: کانالیزه کردن دورههای آموزشی با حضور فعالین سیاسی، فرهنگی و اقتصادی کشور برای آمادگی شرکتکنندگان در مسابقات مناظره میتواند تاثیر بسزایی داشته باشد و گرچه ما از این بیاخلاقیهای در مناظرات رنج میبریم و نیاز است که این دورهها برگزار شود و همچنین انتخاب داوران از مجموعه دانشگاههای کل استان میتواند مثبت باشد.
وی گفت: دانشجویان باید به عنوان تمرین و نه هدف به این مسابقات نگاه کنند زیرا مناظره میدان تخریب نیست بلکه میدان ارائه اندیشه، بروز تفکر، زیرساخت فکری عملیاتی، ارائه پیشنهاد و انتقاد سازنده است و باید به رقیب به چشم رفیق نگریست؛ چرا که همه زیر لوای پرچم توحید با گرایشهای مختلف زندگی میکنند و در کل خطوط قرمز نظام را رعایت کنند.
ابراهیم زاده با بیان اینکه اختلاف سلیقه در این موارد هیچ اشکالی ندارد خاطرنشان کرد: دانشجویان از اکنون باید تمرین کنند که در عین تحمل مخالف، اندیشه خود را به منصه ظهور برسانند.
وی افزود: امیدوارم شرکت کنندگان به این مسابقات به چشم یک میدان مسئولیت نگاه کنند تا اگر در آینده مسئولیتی را بر عهده گرفتند بتوانند نقطه نظرات خود را در چارچوب ادب و متانت بیان نمایند.
ابراهیمزاده دوره قبل از مناظرات دانشجویی استان البرز را عالی ارزیابی کرد و گفت: مطلوب است جهاد دانشگاهی در طول سال نیز مناظرهکنندگان را با حضور در کارگاههای بصیرتی پشتیبانی کند تا دانشجو بعد از این فضا به حال خود رها نشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم استفاده از مقولههای عمومی در مناظرات برای جلوگیری از صدمه وارد شدن به اصول تصریح کرد: علاوه بر این محوریت بصیرتافزایی در انتخابات برای برگزاری مسابقات خوب است تا دانشجو وارد فضای انتخاب اصلح شود و نه روی شخص بلکه روی شاخصها متمرکز شود.
مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه خوارزمی در پایان گفت: مشارکت حداکثری که مد نظر مقام معظم رهبری است اشاره به همین نشستهای هماندیشی است و بهترین راه برای ایجاد شور و نشاط سیاسی در دانشگاهها مناظرات دانشجویی است و این حرکت گام موثری است برای ایجاد فرهنگ در جامعه چرا که فرهنگ هر جامعه در دانشگاه ساخته میشود.