96/323
امیر حسین حسنی
1400/1/5
به عنوان اولین سئوال از سابقه کاری خود برای خوانندگان روزنامه بگوئید:
32 سال سابقه کار دارم. 11 سال مدیرعامل گاز استان خراسان شمالی بودم. مسئولیت هایی از جمله هماهنگی تعمیرات، ابزار دقیق، رئیس بهره برداری و تعمیرات، رئیس ناحیه گاز و... را بر عهده داشتم و از تاریخ 16/06/94 به عنوان اولین مدیرعامل شرکت گاز استان البرز مشغول به خدمت هستم.
روند گازرسانی به شهرها و روستاهای استان البرز را چگونه ارزیابی می کنید؟
گاز رسانی در شهرهای استال البرز از حدود 25 سال پیش آغاز شده و این نعمت در شهرها و روستاها گسترش پیدا کرده است، اما پس از استان شدن البرز شرکت گاز کمی دیرتر از سایر شرکت ها و در شهریورماه سال 94 به صورت یک شرکت مستقل آغاز به کار کرد.
این شرکت چه اهدافی را دنبال می کند؟
زمانی که شرکتی شروع به کار می کند ابتدا باید اهداف خود را مشخص نماید. ویژگی های ما داشتن نیروهای متخصص و توانمند در استان است که با بهره گیری از این نیروها کار را شروع کرده ایم و هدفمان نیز داشتن یک شرکت پویا و کارآمد بود که از کار کردن در این شرکت لذت ببریم. در این راه و برای رسیدن به این هدف بار سنگینی بر دوش داشتیم.
چشم انداز این شرکت را چگونه می بینید؟
با توجه به داشتن نیروهای متخصص، دانشگاه های موجود، قرار گرفتن البرز در جوار استان تهران و همچنین وجود شرکت های دانش بنیان سرمایه گذاری در استان البرز برای بیشتر سرمایه گذاران جذاب است و چشم انداز استان با توجه به ظرفیت های موجود تبدیل شدن به قطب اقتصادی کشور طی بیست سال آینده را نوید می دهد. با توجه به چشم انداز استانی این شرکت نیز وظیفه تامین ایمن و پایدار گاز در سطح استان در بخش های صنعت، خدمات، کشاورزی و... را بر عهده خواهد داشت.
چه تعداد مشترک در شهرها و روستا از نعمت گاز برخوردارند؟
با توجه به وضع موجود طبق بررسی های انجام شده ما بالغ بر 750 هزار مشترک گاز داریم که شامل 16 شهر و 131 روستا می باشد و 99 درصد جمعیت شهر و 78 درصد جمعیت روستایی از نعمت گاز بهره مند هستند.
در ادامه راه با چه مشکلاتی رو برو هستید؟
با توجه به آرایش خطوط در بخش انتقال، تغذیه و توزیع وضعیت نگران کننده ای داریم هم اکنون در مناطق شمال و غرب افت فشار وجود دارد و در زمان بالا بودن مصرف طبق شبیه سازی مجازی برای دو سال آینده هم افت فشار داریم. سرعت بالای گاز داخل لوله ها هم ما را به نقطه بحرانی می رساند. بنابراین به دنبال راه چاره گشتیم که دو راه حل استفاده شود: یکی زدن ایستگاه در کمالشهر (ایستگاه 6 گاز تخت رستم) و دیگری برای تامین گاز مستقل و پایدار غرب کرج از بوئین زهرا خط انتقال بیاوریم. البته هر دو گزینه مطرح و کلیات آن مصوب شده و قرار است برای یکی از این مصوبات 200 میلیارد تومان اعتبار اختصاص دهند. تا در سه بخش صنعت، خدمات و کشاورزی این برنامه استراتژیک اجرایی شود.
تا کنون به چه توفیقاتی دست یافته اید؟
بزرگترین کار که در این دولت انجام شد، روشن شدن گاز در طالقان در دهه فجر سال 94 بود که اجرای پروژه آن در اسفندماه سال90 آغاز شده بود ولی متوقف شد که در سال 94 مجدداً شروع شده و در 130 روز 65 کیلومتر گازرسانی انجام گردید. اکنون نیز گازرسانی به 26 روستا در مرحله انتخاب پیمانکار یا در مرحله اجرا است.
چه پروژه هایی را در دست اقدام دارید؟
گازرسانی به شهر آسارا و روستاهای جاده چالوس طراحی شده که 15 روستای پایین سد در مرحله انتخاب پیمانکار بوده و پس از صدور مجوز حفاری انجام پروژه به طول 20 کیلومتر در حریم جاده انجام خواهد شد و اگر این کار انجام شود می توان 40 روستای بالای سد را با CNG یا در مرحله بعدی با استفاده از خط لوله تهران گازرسانی کنیم. ابلاغیه در بحث اقتصاد مقاومتی رسید که 35 هزار اشتراک گذاری جدید انجام دهیم که از این آمار 39 هزار انجام شده و 114 درصد آن محقق شده است.
در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال؛ نظر شما درباره مدیریت منابع انسانی چیست؟
تفاوت مدیر آینده نگر و گذشته نگر این است که مدیر آینده نگر به دنبال بهره گیری از فرصت هاست و گذشته نگر گرفتار مشکلات است و درواقع مشکل محور است. یکی از مشکلات نیز همیشه از سوی منابع انسانی بوده چون جهان تغییر کرده و نسل جوان هم تغییر کرده ما سخت کار می کردیم. اما نسل جدید با فناوری کاری می کند که ایستگاه نرود و از راه دور کنترل می نماید. باید به فناوری اعتقاد پیدا کنیم و برای اینکه یک کار شایسته انجام دهیم باید نسل جوان را باور کرده و تفاوت ها را بپذیریم و به آنها بها دهیم. نظام آموزشی ما کارمند محور است که خوب نیست کارآفرین تربیت نمی کند و همیشه باید به دنبال یافتن نقاط ضعف باشیم. چرا نقاط قوت را نبینیم که یک شخص یک توانایی دارد و همان توانمندی را به کار بگیریم و هزینه نکنیم چون اگر بخواهیم این ضعف را به نقطه قوت تبدیل کنیم باید هزینه کنیم لذا ما باید توانمندی افراد را شناسایی کرده و در مسیر توانمندی به کار گیریم که این رمز توسعه منابع انسانی است.
آیا فرهنگ سازی در این بخش موثر خواهد بود؟
اگر ساختار سازمانی آجرهای روی هم چیده شده باشد و بنایی شکل داده شود فرهنگ سازمان ملات بین آجرهاست. افراد سازمان بر فرهنگ سازمان که مجموعه باورها، ارزش ها، نگرش ها و اندیشه سازمان می باشد، اثر می گذارند. به عبارتی فرهنگ سازمان، رفتار کارکنان سازمان است که اگر به درستی به آن توجه نشود ساختار از انسجام کافی برخوردار نخواهد بود و رمز توسعه در انسجام سنجیدن به انرژی های افراد در راستای هدف است که ما این ها را مدنظر قرار داده ایم و به آن رسیده ایم.
با توجه به شعار سال چه برنامه هایی را در پیش دارید؟
بهینه سازی مصرف سوخت از مصادیق اقتصاد مقاومتی است که در قسمت بهره وری مطرح می شود. یکی از راه ها برای بهینه سازی بحث فرهنگ سازی است که باید رفتار تغییر کند و برای این منظور ما با روزنامه ها، صدا و سیما و رسانه ها هماهنگی هایی را بعمل آورده ایم تا برای امسال در ادامه برنامه های سال قبل فعالیت ها را انعکاس دهیم و با دانشگاه ها ارتباط گرفته ایم و از پتانسیل جامعه هنری نیز بهره مند خواهیم شد.
سخن پایانی:
در پایان از سرپرستی روزنامه جام جم به عنوان رسانه اثربخش تشکر می کنم. من به حال دوستان خبرنگار غبطه می خورم چون گاهی آدم می تواند با یک کلام زندگی شخصی را تغییر دهد خبرنگاری جزو کارهای خیلی خوب است اگر بخواهیم جامعه سالم داشته باشیم باید سازمان هایی باشند که نظارت به دستگاه ها کنند یکی از ابزارهای نظارتی رسانه ها هستند و بهترین ملاک ارزیابی برای شناسایی ضعف ها جهت اصلاح و انسجام بخشیدن آنها می باشند.