1398/287190
امیر حسین حسنی
1400/1/5
علی خیلدار
قسمت نهم
با شروع به کار مجلس دوم بار دیگر اکبر هاشمی رفسنجانی همانند دور اول به عنوان رئیس مجلس انتخاب شد. دراین دوره دیگر خبری از گروه های مخالف نظام چه به صورت میدانی ویا تشکیلاتی نبود.اما در این دوره نمایندگان با چندین چالش بزرگ مواجه بودند که مجلس به ظاهر یک دست و همفکر باید به حل و فصل آن می پرداختند: تداوم جنگ تحمیلی ،سخت تر شدن مسایل اقتصادی برای مردم و اختلافات اساسی در شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی که دبیر کلی آن با حضرت آیت الله خامنه ای (مقام معظم رهبری) بود.
نتیجه این اختلافات به گونهای در عرصه مدیریتی کشور بروز و ظهور پیدا کرد که حتی در میدانهای جنگ تحمیلی هم تاثیر گذاشت. سر انجام حضرت امام "ره " دو فرمان اساسی شامل عدم دخالت نظامی ها در عرصه های سیاسی و تعطیل کردن حزب جمهوری اسلامی صادر نمود، البته سران حزب برای راضی نگه داشتن طرفداران خودشان هرگز از تعطیلی حزب سخنی به میان نمی آوردند و اذعان می داشتند که امام" ره" فرمودند فعلا فتیله حزب را باید پایبن بکشید اما فتیله ایی که دیگر هرگز روشن نشد که نشد . از این به بعد نیروهای حزب با عنوان طرفداران حزب جمهوری اسلامی سابق پا در عرصه سیاسی گذاشتند.
از آنجایی که اکثریت سران نظام عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی بودند این اختلاف از تشکیلات حزب فراتر رفت وبه سطح مجلس و دولت کشیده شد. رئیس جمهور وقت بر خلاف میل باطنی خود میر حسین را برای نخست وزیری به مجلس معرفی کرد که در رای گیری 99 نفر با وجود حمایت ضمنی حضرت امام "ره" از موسوی با نخست وزیری وی مخالفت کردند. از این پس در فرهنگ سیاسی کشور در میان طیفهای سیاسی گوناگون، طیف گروه 99 نفر هم به آرایش سیاسی اضافه شد. مهمترین نکته این بود که هر دو نماینده کرج(شهید سلطانی و محقق )نیز در این طیف قرار گرفتند که این اتفاق به مزاق خیلی از طرفداران وموکلانشان در کرج خوش نیامد و احساسات آنان را بر انگیخت .به زعم همه ما که درآن برهه بسیار انقلابی و احساساتی رفتار می کردیم این 99 نفر را جز مخالفان امام می پنداشتیم. اما در نقطه مقابل برخی سیاسیون کارآزموده این رای مخالف را دال بر استقلال و اقتدار مجلس می دانستند. اما استدلال های عقلی و سیاسی آنها هرگز نتوانست جوانان رزمنده و انقلابی را مجاب نماید و هر چقدر زمان به جلو می رفت از محبوبیت دو نماینده کرج کاسته می شد.
در بحبوحه این کش و قوس های سیاسی، حجت الاسلام سلطانی همراه شهید محلاتی عازم جبهه های نبرد بود که هواپیمای آنان مورد حمله دشمن بعثی قرار گرفت و به خیل شهدای انقلاب پیوست.
ادامه دارد...