موزه ای در البرز وجود دارد که گنجینه های تاریخیش رو به فراموشی است.

موزه ای از تمبرهای خاطره انگیز

1398/287281

امیر حسین حسنی

1400/1/5

موزه ای در البرز وجود دارد که گنجینه های تاریخیش رو به فراموشی است.


به گزارش خبرنگار جام جم البرز به نقل از خبرگزاری صدا و سیما و سیما، مرکز البرز؛ تمبر ،همان کاغذ کوچک ارزشمند اما گران بهایی است که  در خاطرات ذهنی  ما نقش بسته است ، تکه کاغذ کوچکی که بر بال خاطرات ما سوار می شد و برنامه های ما با محتواهای مختلف نقش می بست،عکس های نقش بسته بر تمبرها هم عالمی داشت از پروانه کوچک تا نقشه ایران ، آذین بند این نشان کوچک ولی پر مفهوم بود.

در کرج از خیابان اصلی گوهردشت که بگذری تو را به جایی می رساند که خانه تمبر البرز که نه ،تاریخ سیاسی کشور را در خود ذخیره کرده است، البته کمتر کسی اولین موزه تخصصی تمبر، اوراق بهادار و سکه البرز را می شناسد و در نهایت گمنامی ،مردی آنجا عاشقانه میراث پدربزرگ و پدر را را پاس می دارد.

موسوی یکتا میراث دار این تاریخ کهن گفت: سه ماهی است که این جا تعطیل شده است.
وی ادامه داد: این تمبرها از پدربزرگم حاج سید خندان از تجار دوره قاجار برایم به ارث رسیده، کلکسیونی  از داشته های سه نسل پیش که اکنون  مورد بی مهری قرار گرفته  است.
موسوی یکتا افزود: این کلکسیون شامل ۳۲ مدل است از جمله تمبرها ،اسکناس‌ها، کتاب‌های خطی، اشیای مردم‌شناسی و حتی اولین خودکار ایران تا به امروز هم در این موزه ای که سرمایه شخصی خودم است نگهداری می شود.
از شروع شغل او پرسیدم و این که چرا سال هاست عاشقانه از این میراث نگهداری می کند که در پاسخ سوالم گفت: من سال ۱۳۵۵ به مجموعه‌داری تمبر علاقه مند شدم و  بعد از فوت پدربزرگم یک کلکسیون به پدرم رسید که آن را به من  هدیه دادند .

وی گفت: دو میلیون و پانصد تمبر، اوراق بهادار، سکه و اسکناس در این موزه نگهداری می شود که اگر آنها را کنار هم بگذاریم از میدان آزادی تهران تا میدان ساعت زنجان ادامه پیدا می کند.
میراثی گرانبهایی که ارزان کنار گذاشته شده است
موسوی یکتا گفت:حتی راننده تاکسی های روبروی این موزه هم نمی‌دانند که این موزه در کجا قرار دارد؟
از او در خصوص تعطیلی موزه پرسیدم گفت:چند ماهی  است موزه ما تعطیل است به دلیل این که  بازدید کننده ندارد و کمتر کسی این جا را می شناسد و حتی با بی مهری مسئولان اندک تابلوهایی که در سطح شهر مردم را به این جا رهنمون می کرد، هم  از شهر جمع آوری شده است.

گنجینه ای که در نهایت بی مهری خاک می خورد
موسوی یکتا با بغضی فروخورده در ادامه  می گوید : مدت سه سالی که فعالیت می‌کردیم حداقل چند صد مرتبه با زبان بی زبانی گفتیم مسئولین محترم شورای شهر، شهرداری و اداره میراث فرهنگی ببینید که این گنجینه دارد خاک می‌خورد گنجینه ای که دوست داشتم برای فرهنگ و هنر کشور به یادگار بماند اما حالا با بی مهری آنها این جا خاک می خورد.
مهری سرداری یکی از افرادی که در موزه  زمانی مشغول به کار بوده و اکنون با تعطیلی موزه بیکار شده است، می گوید: امروز عرصه فرهنگ ،عرصه جهاد است و آقای یکتا خودش  و زندگیش را برای پاسداشت این میراث  وقف کرده است و مسئولان استان در جواب تعطیلی و بیکار شدن در این موزه  می گویند که جانمایی مکانی خوب نیست، من به مسئولین محترم می گویم که گوهردشت قلب کرج است چرا جانمایی این موزه در قلب شهر کرج جانمایی خوبی نیست؟
سرداری گفت: موسوی یکتا از یزد و خراسان رضوی دعوت نامه دارد و وعده وعیدهای خوبی به او داده اند همچنین از استان های دیگر در صورت انتقال این میراث گفته اند  که حقوق ماهیانه برای خود و پرسنلی که می‌آید در نظر می گیرند اما او  دوست ندارد موزه به  استان های دیگر انتقال داده شود چرا که به البرز ارق دارد.


تاریخ و هویت این کشور خریدار ندارد
از یکی از اعضای شورای شهر کرج خواستم به موزه بیاید و از او در خصوص  تعطیلی موزه پرسیدم که گفت:بیشتر گنجینه های این موزه به دلیل محدودیت فضای مناسب در اکران قرار ندارند و فضای نامناسب این مکان  به خاطر نداشتن پارکینگ از جمله دلایلی است که می گوییم جانمایی خوبی برای نگهداری این میراث ارزشمند در نظر گرفته نشده است.
از خستو راجع به برنامه های شهرداری و شورای شهر نیز  برای  نگهداشت این موزه تاریخی پرسیدم  و او در پاسخ گفت: صادقانه اگر بگویم  هیچ برنامه ی خاصی نداریم و این گنجینه عظیم فرهنگی هنری این شهر باید در یک مکان بسیار مناسب به نمایش گذاشته شود تا همه شهروندان بتوانند از آن استفاده کنند،شهرداری کارهای جزئی انجام داده اما باید از استاندار البرز و مدیرکل میراث فرهنگی نیز استمداد شود.
خستو گفت: این  قول را می توانم بدهم که بیلبوردهایی در ورودی شهر به صورت بزرگ برای معرفی این موزه  اکران داده شود اما به مدت یک هفته یا ده روز و یا در مناسبت‌های مختلف نظیر ایام نوروز که بیلبوردهای شهری در مقاطع مختلف به اکران گذاشته شود اما اگر تابلو یا بیلبورد به صورت خاص در این مکان نصب شود این قول را نمی توانم بدهم.

فخرالدین صابری، مدیرکل میراث فرهنگی،‌ صنایع دستی و گردشگری استان البرز نیز می گوید: تاکنون اداره کل میراث فرهنگی  البرز کمک‌های مالی و فکری به موزه  تمبر داشته و تهیه ویترین‌ها و چینش آثار به مدیرت موزه کمک کرده است.
وی گفت: برای تقویت جاذبه های گردشگری در استان باید همه مجموعه های استان هم‌افزایی کنند. مشکلی که ما در کرج داریم این است که دستگاه‌هایی مانند شهرداری همکاری لازم را انجام نمی‌دهند. ما به همه مراکز فرهنگی، دانشگاهی، آموزش و پرورش و.. اعلام کرده‌ایم که چنین مجموعه‌هایی در استان وجود دارد و می‌توانند از ظرفیت آن برای بازدید استفاده کنند. 
صابری حل این مشکل را  به  تشکیل جلسه در  کارگروه فرهنگی ارجاع داد و گفت: حلقه مفقوده گردشگری در استان البرز نبود موزه است. در  حوزه آثار و اشیای عتیقه ای که خود ما در سال‌های اخیر در پی کاوش ها و بررسی ها بدست آورده ایم بیش از ۸ هزار اثر را در موزه ملی تهران نگهداری می‌کنیم در حالی که این آثار اختصاص به استان البرز دارد و معرف پیشینه تاریخی و هنری این استان محسوب می‌شود و در این فضا، قدر بخش خصوصی مانند آقای موسوی یکتا را باید دانست و حمایت کرد. 

اما آن چه که نظر هر ببینده تاریخ دوستی را در بازدید از این موزه جلب می کند این است که با احداث این موزه علاوه بر حفاظت از تاریخ این سرزمین می توان زمینه جذب توریسم و گردشگر را که به عنوان یکی از اهداف توسعه محور و درآمدزایی در استان است  فراهم ساخت.
به نظر می رسد آثار سه نسل پیش این موزه برجا می ماند اگر عزم جمعی برای نگهداشتن آن تدبیر شود در غیر این صورت عاشقانه های مردی که از همه چیز گذشته و حتی  خانه پدری را موزه ای کرده برای حفظ تاریخ یک کشور  و خود هنوز مستاجر است منصفانه نیست.

برچسب ها

??? ?? ?????

ارسال پیام

نام و نام خانوادگی

پست الکترونیک

توضیحات

جام جم البرز

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به جام جم البرز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی و تولید "شرکت برنامه نویسی آتـــــرین "