رنگ چشم شما می‌تواند بیانگر نکات بسیاری درباره شما باشد. طبق تحقیقی که توسط 171 محقق انجام و در مجله بالینی و تجربی چشم‌پزشکی منتشر گردید،

شش نکته درباره رابطه رنگ چشم با سلامتی و شخصیت افراد

1398/287703

امیر حسین حسنی

1400/1/5

رنگ چشم شما می‌تواند بیانگر نکات بسیاری درباره شما باشد. طبق تحقیقی که توسط 171 محقق انجام و در مجله بالینی و تجربی چشم‌پزشکی منتشر گردید، کسانی که رنگ چشم روشن دارند، دوبرابر بیشتر از افراد با رنگ چشم تیره یا متوسط (نه تیره و نه روشن) در معرض بیماری تباهی لکه زرد، که وابسته به سن است، قرار‌دارند. کریستوفر کویین، بینایی‌سنج و دبیر مالی انجمن اپتومتری آمریکا می‌گوید: «اشعه فرابنفش عاملی خطرآفرین برای بروز تباهی لکه زرد محسوب می‌شود. نور بیش از حد برای افراد با عنبیه روشن ممکن است موجب بروز بیشتر این بیماری در آنان شود.»
رنگ چشم تیره نشانه خطر کمتر ابتلا به سرطان ملانوما
چشم تیره می‌تواند نشان‌دهنده کاهش احتمال ابتلا به سرطان پوست در شما باشد. طبق تحقیقی که در مجله همه‌گیرشناسی سرطان، نشانگرهای زیستی و پیشگیری منتشر شد، محققان با استفاده از نمونه‌‌های DNA، اطلاعات مربوط به میزان جذب پرتو از حدود 500 کودک سفیدپوست 6 تا 10 ساله را به مدت چهار سال جمع‌آوری کردند. در کودکانی با ژن چشم‌آبی، نسبت به کودکان فاقد این ژن، احتمال بروز خالهای سیاه بیشتر بود. (میزان بروز خال سیاه در دوران کودکی می‌تواند از بروز ملانوما در بزرگسالی خبر دهد). از تحقیق دیگری معلوم شد که خطر ابتلا به ملانومای چشم در افراد دارای رنگ چشم سبز و آبی بیشتر است؛ زیرا چشم آنها حاوی رنگیزه‌های جاذب نور کمتری برای محافظت در برابر اثرات تخریبی نور خورشید است. کویین خاطرنشان می‌کند که با این حال، اهمیتی ندارد که چشم شما چه رنگی است، مهم این است که همیشه چشم خود را بوسیله عینک آفتابی بزرگ یا لنزهای جاذب اشعه فرابنفش محافظت کنید.
چشمان روشن، رقابت‌طلبی بیشتر
محققان استرالیایی از 336 داوطلب از نژاد اروپاییان سفیدپوست خواستند تا پرسشنامه ای را که برای سنجش فاکتورهای شخصیتی طراحی شده بود، تکمیل نمایند. تعیین فاکتورهای شخصیتی مربوطه، منوط بود به میزان ارتباط شرکت‌کننده‌ها با جملاتی نظیر «من باعث می‌شوم مردم با من احساس راحتی کنند» یا «من کسی هستم که نسبت به اکثریت افراد باملاحظه و مهربان است». کسانی که چشم مشکی رنگ داشتند تمایل بیشتری برای کاربرد کلماتی نظیر سخاوت، رفاقت و همدلی از خود نشان می‌دادند تا افراد چشم روشنی که از جهت شخصیتی ناسازگارتر و رقابت‌جو‌تر بودند. اگرچه این امر تحقیقات بیشتری را طلب می‌کند، پژوهشگران معتقدند که این نتایج می‌تواند با ریشه‌های تکاملی ارتباط داشته باشد. هزاران سال پیش، اروپاییهای شمالی احتمالا دریافته بودند که چشمان روشن، خوش‌رنگ‌تر و جذاب‌تر بوده و برای تداوم نسل، ایده‌آل‌تر هستند و چه بسا همین امر افراد چشم‌آبی را به عرصه رقابت کشاند.
چشمان تیره قابل اعتمادتر به نظر می‌رسند
در تحقیقی که در مجله پلاس وان منتشر‌شد، محققان از 238 داوطلب خواستند تا بر اساس ویژگی قابلیت اعتماد، عکسهایی که از افراد گرفته شده بود را رتبه‌بندی کنند. درمجموع، شرکت‌کنندگان به چهره‌هایی با چشم قهوه‌ای رای بیشتری نسبت به چهره‌های چشم آبی دادند. هرچند که با تغییر رنگ چشمها به صورت دیجیتالی، آراء همچنان به صورت قبل باقی ماند. این مسئله باعث شد تا پژوهشگران به تحلیل رابطه بین رنگ چشم و ویژگیهای چهره بپردازند. آنان کشف کردند که رنگ چشم تیره نسبت به سایر ویژگیها نظیر داشتن دهان بزرگتر، چانه پهن‌تر و چشمان درشت‌تر- که بیانگر شادی طبیعی چهره هستند- قابلیت اعتماد در مردان را بارزتر می‌کند. اما درخصوص وجود این رابطه در بین زنان به تحقیقات بیشتری نیاز است.
رنگ چشم روشن و احتمال کمتر ابتلا به بیماری برص یا پیسی
طی تحقیقی در دانشکده پزشکی دانشگاه کلورادو محققان 3000 بیمار مبتلا به برص را مورد بررسی قراردادند. برص نوعی بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به سلولهای رنگدانه‌دار سالم حمله می‌کنند و باعث بروز لک و پیس بر روی پوست می‌شوند. پژوهشگران 13 ژن مربوط به استعداد ابتلا به این بیماری را شناسایی کردند. آنان دریافتند که به شکل قابل‌توجهی، احتمال چشم‌آبی یا خاکستری بودن این افراد کمتر از افراد فاقد این بیماری است. در میان بیماران مبتلا به برص، از تمام اروپایی نژاد‌های غیر اسپانیولی، %43 دارای چشمان تیره، %30 چشمان سبز یا میشی و %27 دارای چشمان آبی یا خاکستری بودند. این اندازه‌ها در بین آمریکایی‌های غیر اسپانیولی متفاوت بود، به طوری که %52 آنها دارای چشمان آبی یا خاکستری بودند و تنها %23 چشمهای قهوه‌ای یا عسلی داشتند. این نکته را نیز باید اضافه کرد که مبتلایان به برص، بیش از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به دیگر بیماریهای خود‌ایمنی مانند سل، دیابت نوع یک و تیرویید قرار دارند.
چشمان تیره و مصرف کمتر الکل
این مسئله که تصور می‌کنید دوستان چشم آبی شما الکل بیشتری مصرف می‌کنند، درواقع می‌تواند مبنای علمی داشته باشد. در یکی از تحقیقات دانشگاهی ایالت جورجیا که از 2000 زن و مرد به عمل آمد، پژوهشگران دریافتند که افراد چشم روشن به طور قابل توجهی الکل بیشتری مصرف می‌کردند و در مقایسه با افراد با رنگ چشم تیره علاقه بیشتری به مصرف نادرست الکل نشان می‌دادند. اما دلیل آن چیست؟ محققان بر این باورند که این امر می‌تواند مربوط به ملانین باشد، همان رنگدانه‌ای که باعث تیره‌تر شدن رنگ چشم می‌شود. ملانین در معرض ارتباطات الکتریکی میان سلولهای مغز است و اگر میزان ملانین چشم (که در افراد چشم مشکی بیشتر است) با میزان ملانین مغز همخوانی داشته باشد، می‌توان این مفهوم را دریافت کرد که افراد تیره چشم نسبت به تحریکات الکلی حساسیت بیشتری دارند. در این زمینه هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است. کویین یادآور می‌شود که بر اساس نتایج غیرقابل انکار این پژوهش مشخص می‌شود مصرف الکل در افراد چشم روشن بیشتر است. او همچنین می‌‌گوید: «آنچه بیان مسئله را مشکل‌تر می‌کند این است که بدانیم این رنگ چشم است که مصرف یا عدم مصرف الکل را در افراد تعیین می‌کند.


نوشته کلسی کلوس
ترجمه سیده فاطمه موسوی


 

برچسب ها

??? ?? ?????

ارسال پیام

نام و نام خانوادگی

پست الکترونیک

توضیحات

جام جم البرز

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به جام جم البرز است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی و تولید "شرکت برنامه نویسی آتـــــرین "